Bat Night al CRIP. Descobreix els ratpenats als Hostalets de Pierola

1057

Vine al CRIP la nit del 24 de setembre per conèixer una mica més sobre els ratpenats, aquests fascinants mamífers voladors que viuen entre nosaltres.

Enguany, el CRIP s’ha sumat a la 12a Nit dels ratpenats.

Des de fa 12 anys desenes de municipis de Catalunya, coordinats pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, dediquen unes hores d’una nit d’estiu a explicar què són els ratpenats i per quins motius val la pena protegir-los i conservar-los.

Aquest 2016, els Hostalets de Pierola també s’hi ha afegit. Des del CRIP i dins de l’eix «Natura viva_Natura fòssil» presentarem aquest grup d’animals des de 3 punts de vista: paleontològic, biològic i de la conservació.

Saps què

  • …els ratpenats van aparèixer a la Terra la última època dels dinosaures?
  • …són mamífers voladors?
  • …estan adaptats per viure de nit?
  • …és una espècie bioindicadora?

Aquest dissabte, el CRIP comptarà amb la presència del Dr. Carles Flaquer, investigador del Museu de Ciències Naturals de Granollers. Des dels anys 80, un grup d’investigadors d’aquest museu fan recerca i promocionen la conservació dels quiròpters o ratpenats. La seva línia bàsica de recerca se centra en el coneixement de la distribució i ecologia de les espècies presents a Catalunya amb l’objectiu d’aportar informació a la gestió i conservació d’aquest grup faunístic i del seu entorn.

Alguns dels projectes més actius en la conservació dels ratpenats són: SOS ratpenats,  Nit dels ratpenats, QuiroRius.

 Per aquesta tarda/nit del dissabte 24 de setembre el CRIP us proposa:

19 h: Tallers per a tota la família “Unes quantes de les mil maneres de fer ratpenats”

  • Retallables (gratuït)
  • Màscares (gratuït)
  • Origami (gratuït)
  • Papiroflexia (gratuït)
  • Fes la teva xapa (2 €)

20 h: Xerrada sobre ratpenats

A càrrec del Dr. Carles Flaquer, investigador del Museu de Ciències Naturals de Granollers, responsable del programa de seguiment de ratpenats.

Sabrem per quin motiu els ratpenats existeixen a la Terra des de fa més de 60 milions d’anys… També ens explicaran moltes coses d’aquests animals enigmàtics.

21 h: Passejada nocturna

Per observar l’activitat dels ratpenats mitjançant l’ús de detectors d’ultrasons.

També hi haurà una exposició didàctica per conèixer millor què són els ratpenats i per quins motius val la pena protegir-los i conservar-los.

Tota la informació sobre aquesta activitat i el CRIP a www.crip.cat.

Comparteix