Acaba la Festa Major

559

Finalitza la Festa Major després de cinc dies amb molt bona participació i un temps que ha acompanyat en tot moment. El pregó, la xaranga, els espectacles familiars, la Disko-teca i fi de festa han estat alguns dels esdeveniments destacats d’aquesta edició.

El dimecres 24 de juliol arrancava la Festa Major dels Hostalets de Pierola amb el pregó, molt seguit, a càrrec dels grups de tradicions. Va coincidir amb un incendi a Capellades la qual cosa contraposava la sensació d’alegria i de festa local amb la preocupació i el seguiment de les notícies que arribaven des de la població veïna. Cercavila, sopar popular a la fresca i bingo tancaven aquesta jornada.

L’endemà, 25 de juliol, festa local, l’activitat es va anar densificant amb el el trenet i la dinamització, un any més, de la nostre veïna la Merche. Al matí missa, cercavila fins al concert-vermut, una nova demostració dels grups de tradicions i el lliurament de premis del concurs de fotografia. A la tarda va ser el torn de la gran cercavila de Festa Major. A la nit els balls de plaça i la xaranga van posar una nota més a la festa.

Divendres, 26 de juliol, era un dels dies amb més intensitat perquè el programa venia carregat i fins a altes hores de la matinada. Al matí la plaça dels Països Catalans demblava un parc aquàtic amb els inflables i tobogans amb aigua. A la tarda, el paintball i el teatre familiar també van tenir molt bona acollida. Com cada any, el correfoc amb els Diables de Piera va deixar molt bones sensacions i la nit es va allargar fins ben entrada la matinada amb els Karaoke’s Band i Zàping Catalonia amb versions de grans temes ben coneguts.

Dissabte, 27 de juliol, les forces van tornar després de dinar. El primer acte programat va ser la primera migdiada popular. A mitja tarda va tenir lloc les sardanes que van coincidir amb l’exposició dels capgrossos històrics i la parada de la secció local de l’AECC per recollir fons. Després l’espectacle familiar del grup Xiula i a la nit concert i ball al poliesportiu amb l’orquestra Maravella i una molt participada Disko-teca amb discjòqueis que van fer ballar a tothom amb clàssics dels anys 70, 80 i 90 del segle passat.

I el diumenge 28 de juliol va ser l’últim dia amb la cercavila de gegants al migdia, l’espectacle amb escuma a la Placeta amb la companyia ‘Sal de mars’, les havaneres i cançons de taverna amb els igualadins ‘La Guingueta’ i un espectacular fi de festa protagonitzat per l’equip de ballarins Brodas Bros caracteritzats de robots il·luminats i castell de focs, en un espectacle que va impressionar a tots els assistents.

Les activitats als Hostalets de Pierola continuen aquest mes d’agost amb, entre altres propostes, el 42è Torneig de Futbol Sala, cinema a la fresca els dijous o la Setmana de la Joventut.

Comparteix