Substitució de l’enllumenat públic

393

Recentment s’han iniciat els treballs de substitució de l’actual enllumenat públic amb l’objectiu de millorar-ne l’eficiència i l’estalvi energètic. Unes tasques que substitueixen els actuals equips majoritàriament de vapor de sodi de potència entre 100 i 150w per nous equips amb llumeneres LED de potència màxima 48w.

Això representarà un 70% d’estalvi en potència que econòmicament suposarà uns 70.000 euros anuals. La despesa actual de l’enllumenat públic del nucli urbà és aproximadament de 100.000 euros i s’estima que quan s’hagi completat la substitució serà d’uns 30.000 euros. La primera fase del projecte executiu afecta els carrers Major, Escorxador, Cal Ponsa, plaça de Cal Figueres, carrer Església, Eladi Conde, avda. Hostalets, Jacint Verdaguer, passatge Verdaguer, Isidre Vallès, avda. Hostalets i carrer Aureli Roviralta.

L’actuació s’emmarca en les mesures de suport tècnic que la Diputació de Barcelona ofereix als Ajuntaments per tal de conèixer el consum d’energia actual de l’enllumenat públic del municipi, a fi de determinar i quantificar les actuacions d’estalvi energètic i de millora de l’eficiència energètica.

Comparteix