El 25 de novembre torna el Club de Lectura i Cinema

828

El Club de Lectura i Cinema reprèn les seves sessions. La primera està prevista per al 25 de novembre i s’analitzarà ‘El gran Gatsby’.

El gran Gatsby és una novel·la escrita en anglès per F. Scott Fitzgerald i publicada el 1925. L’autor va pertànyer a la Generació Perduda, un grup d’intel·lectuals nord-americans que van viure l’experiència de la Primera Guerra Mundial i que compartien la mateixa visió del món. Degut a aquest fet, La Generació Perduda i El Gran Gatsby comparteixen molts elements clarament identificables en la novel·la.

Ambientada a la costa interior (nord) de Long Island i a la ciutat de Nova York entre la primavera i la tardor del 1922, representa l’època posterior a la Primera Guerra Mundial, els feliços anys vint, en què la societat nord-americana gaudia d’una gran prosperitat econòmica, mentre la llei seca estava fent milionaris els contrabandistes de begudes alcohòliques.

The Great Gatsby és l’adaptació fílmica de la novel·la anteriorment mencionada. Dirigida per Baz Luhrmann, presenta actuacions de Leonardo DiCaprioTobey MaguireCarey MulliganJoel Edgerton, Elizabeth Debicki i Isla Fisher. Es va estrenar el maig de 2013. Va guanyar l’Òscar 2014 al millor vestuari.

La sessió del Club de Lectura i Cinema estarà moderada per Joan Millaret. Començarà a les 18.00h a la Torre del Sr. Enric amb la visualització del film i, posteriorment, s’organitzarà una tertúlia.

El llibre ja es pot reservar al biblio@ccés dels Hostalets de Pierola.

 

Comparteix