Commemoració del 25N

705

Del 24 al 26 de novembre els Hostalets de Pierola va commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb accions, teatre, lectura de manifest, col·locació d’una pancarta i acapte de sang. Iniciatives que han comptat amb bona resposta de públic per reivindicar el 25N.

Aquest divendres ha tingut lloc l’últim acte de la programació del 25N. L’àrea de Joventut i d’Acció social han portat a terme diferents actes, entre ells l’activitat «Trepitgem fort contra les violències masclistes» el producte final de la qual es podia veure a l’auditori Cal Figueres.
També es va fer la pintada al Punt Jove que visualitza les diferents violències que pateixen les dones i amb la qual s’ha generat debat amb el jovent del poble que ha volgut participar activament mostrant com la violència té diferents formats alguns d’ells visibles com els assassinats, les agressions sexuals i físiques i altres no tant, com el control, la manipulació emocional o la discriminació salarial, entre d’altres. Us convidem a anar al Punt Jove a veure aquest model a partir de la setmana vinent.
Des de l’Ajuntament es van programar dues lectures de manifest per arribar al major públic possible i s’han dedicat dos espais diferenciats de teatre fòrum: un per a tota la ciutadania i l’altre ofert per als joves de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Escola Renaixença.
Més d’un centenar de persones han participat de les diferents activitats programades per aquest 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Cal assenyalar que les dades són realment preocupants i que cal denunciar que aquest tipus de violència es donen els 365 dies de l’any i, en el que portem d’any, hi hagut un total de 70 feminicidis i assassinats de dones en el conjunt de l’Estat.

Comparteix