Acord de govern entre ERC i Sumem

4246

Finalment els grups d’Esquerra i Sumem segellen un acord de govern per al mandat 2023-2027. Aquest dissabte 17 de juny es consolida el pacte amb la presa de possessió dels nous regidors i l’elecció de l’alcaldia que revalida Gerard Parcerisas, qui cedirà el segon any al cap de llista de Sumem, Daniel Vendrell.

Aquest 14 de juny s’ha oficialitzat l’acord de govern entre ERC amb 4 regidors i Sumem pels Hostalets amb 3 regidors. Per la seva banda, Junts pels Hostalets passa a l’oposició amb 4 regidors. Amb un comunicat conjunt a les xarxes socials, els grups liderats per Gerard Parcerisas i Daniel Vendrell han especificat que Esquerra tindrà l’alcaldia el primer, tercer i quart any mentre que Sumem ocuparà el càrrec el segon any.

L’acord es consumarà dissabte a les 12 del migdia amb el ple de constitució de l’Ajuntament on prendran possessió els regidors i regidores sorgides de les eleccions del passat 28 de maig.

En la convocatòria Junts pels Hostalets va ser la força més votada amb 451 vots (4 regidors), seguit d’ERC amb 397 (4 regidors) i Sumem amb 394 (3 regidors). Finalment, UHPU (96 vots), CUP (47 vots), Ciutadans (41 vots) i PP (29 vots) es van quedar sense representació. La participació va ser del 64,23%. A continuació podeu consultar els resultats mesa per mesa.

Resultats eleccions 28 de maig:
Document Hostalets 28M (Font: Ràdio Piera)

Els regidors i regidores que formaran part del mandat 2023-2027 són els següents:

Govern
ERC:
Gerard Parcerisas, Gemma Fabrés, Toni Solsona i Amparo Treig.
Sumem: Daniel Vendrell, Carme Zaragoza i Albert Barón (en substitució de Glòria Fité).

Oposició
Junts:
Jordi Parcerisas, Àngels Lorés, Françoise Antolinos i Xavier Coll.

La composició del nou Ajuntament amb presa de possessió del càrrec de regidor i elecció d’alcalde es constituirà aquest dissabte 17 de juny a les 12.00 del migdia en sessió plenària i es podrà seguir en directe pel canal municipal de Youtube.

Informació relacionada:
Web Ministerio
Resultats eleccions 26 de maig 2019

Altres informacions:
En aquesta convocatòria s’hi han presentat 7 candidatures encapçalades pels següents caps de llista:

Gerard Parcerisas (ERC)
Daniel Vendrell (Sumem)
Jordi Parcerisas (Junts)
Sergio Martínez (Cs)
Francisco Barrios (PP)
Jennifer Villoria (CUP)
José Antonio Cañete (UHPU)
.

  • El 2 de maig va tenir lloc el ple extraordinari on es va fer el sorteig dels membres que ocuparan les meses electorals el dia de les eleccions.
  • L’Ajuntament va habilitar una cartellera específica a la plaça de Cal Figueres per saber quan eren els actes dels diferents partits durant la campanya electoral.
  • Debat amb tots els candidats el diumenge 21 organitzat per Piera Televisió que es va poder seguir en directe des del teatre del Casal Català.
Comparteix