Sentit homenatge i record a Josep Benet

1184

La conferència, posposada l’any passat, coincidia aquest 8 de maig amb el 76è aniversari de l’alliberament de Mauthausen-Gusen. Una ocasió per conèixer la història de l’hostaletenc Josep Benet Valls. Un acte viscut a l’auditori Cal Figueres i al carrer Major amb la posada d’una llamborda commemorativa.

L’any passat es commemorava el 75è aniversari de l’alliberament de Mauthausen-Gusen. Des de l’àrea de Cultura, sabent que l’hostaletenc Josep Benet Valls hi va morir, es va programar una conferència i homenatge. Amb motiu de la pandèmia, l’acte no es va poder fer i, finalment, s’ha pogut posposar a tres dies després del 76è aniversari, que se celebra el 5 de maig.

La conferència va comptar amb una primera part a càrrec de l’hostaletenc, Jordi Parcerisas, amb un resum de la vida de l’homenatjat i, una segona – amb l’historiador Enric Caballeria Lamelas – amb la realitat del camp, els deportats i el què va significar la ‘solució final’.

Després de la conferència, la col·locació d’una llamborda commemorativa davant la casa on va néixer Benet, carrer Major 21, ha estat testimoni de l’homenatge viscut en aquesta jornada que ha comptat amb la presència de la germana, nebots i veïns dels Hostalets de Pierola.

Comparteix