Adjudicació per l’obra de l’Arxiu

493

Dilluns es va atorgar l’obra a l’empresa Vesta Rehabilitación SL amb una oferta que redueix amb prop de 80.000 euros el cost proposat en la licitació inicial. Està previst que les obres de rehabilitació de l’edifici del Rellotge del carrer Església (antic Ajuntament) i que compten amb una important subvenció, comencin abans de l’estiu.

Aquest dilluns 29 d’abril, en Junta de Govern Pública, es va aprovar l’adjudicació de les obres de rehabilitació de l’edifici del Rellotge que acollirà el nou arxiu municipal. L’empresa guanyadora de la licitació ha estat Vesta Rehabilitación SL. El preu de la licitació era de 924.309,25€ i l’empresa ha realitzat una oferta a la baixa en 78.771,04€ i, finalment, l’adjudicació ha estat d’un import de 845.538,21€. Està previst que l’inici de les obres de rehabilitació d’aquest edifici comencin abans de l’estiu.

Antecedents del projecte

Recordem que el passat mes d’octubre es va fer públic que l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola havia rebut la confirmació d’atorgament d’una subvenció de 521.093 euros a través del PIREP (Programa d’Impuls a la rehabilitació d’edificis públics) del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per impulsar la rehabilitació de l’antic Ajuntament.

Aquest ajut suposa una important palanca econòmica, ja que dona cobertura al 56,3% del cost total del projecte, que inicialment estava previst en 924.309 euros. La subvenció condiciona els terminis d’execució de l’obra perquè exigeix que la rehabilitació finalitzi abans de l’1 d’octubre d’aquest any 2024.

L’actuació permetrà recuperar un edifici històric dels Hostalets de Pierola com és l’antic Ajuntament, alhora que revaloritzar el patrimoni arquitectònic del municipi. En aquest sentit, el govern local ha treballat amb l’empresa SOM Open Energy SL, guanyadora de la licitació de redacció del projecte executiu d’adequació i rehabilitació energètica de l’edifici del rellotge, i en què es van rebre cinc ofertes, així com amb la Diputació de Barcelona i la Xarxa d’Arxius Municipals de l’oficina de Patrimoni cultural, a més de la persona responsable que gestiona actualment l’arxiu municipal.

L’objectiu va ser perfilar els eixos bàsics d’aquest projecte per tal que reculli les necessitats del municipi i el nou equipament acompleixi amb els requeriments tècnics, ambientals i d’espais per a una adequada conservació de tots els documents de que disposa el servei, així com les necessitats futures.

Per altra banda, l’arxiu municipal està en procés d’adquirir nou fons i incorporar una cessió de llibres de l’any 1884.

Comparteix