Jocs sense pantalles

109

Des de l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola s’ha ofert aquest estiu una desena de jornades per divertir-se amb una gran varietat de jocs per a totes les edats. La proposta, lliure de pantalles, coincidia en dijous a la tarda a la zona de pícnic de la piscina municipal i estava dinamitzada per la tallerista i facilitadora, Laia Forcadell.

Bona experiència aquest estiu a la piscina amb un taller on conèixer i redescobrir diferents jocs que ofereixen alternatives d’entreteniment allunyades de les pantalles. Una àmplia varietat de jocs per a totes les edats i treballs manuals per fomentar la creativitat i descobrir noves formes de diversió. Una proposta pensada per jugar en família a la zona de pícnic, al costat de la piscina municipal, i on no era necessari pagar entrada per accedir-hi.

Tipus de jocs disponibles

  • Lliures: Jocs de peces de fusta, joc de peces de fruites i verdures i molts més que permeten que els nens explorin la seva imaginació i creativitat.
  • Sensorials: Jocs visuals i altres activitats que estimulen els sentits dels nens.
  • De moviment: Activitats com saltar a la corda que fomenten l’activitat física i la coordinació.
  • Manipulatius: Treballs manuals, jocs d’enfilar i altres activitats que desenvolupen la destresa manual i la paciència.
  • Verbals: Jocs de fer paraules, embarbussaments, jocs d’enginy i molt més que ajuden a desenvolupar el llenguatge i la lògica.
  • Cognitius: Jocs de buscar objectes, jocs de memòria, de relacions i altres que estimulen la ment i la concentració.
  • D’interacció social: Jocs de falda, jocs de regles i altres activitats que promouen la socialització i la cooperació.

Des de l’organització s’ha fet una valoració molt positiva on s’ha posar de manifest la bona acollida, especialment en famílies, ja que els nens i nenes han pogut gaudir de jugar plegats amb els seus pares i on s’han superat les barreres de poder compaginar horaris i de poder deixar aparcats els mòbils. Alguns testimonis també han traslladat comentaris com:

  • Les meves filles no volien venir a la piscina avui i quan han recordat que era dijous i hi havia l’espai de joc sense pantalles han demanat venir corrents.
  • Ens ha agradat molt venir a l’espai perquè som nous al poble i és un lloc on ens està sent molt fàcil conèixer altres famílies.
  • Falten mes espais com aquest que ens faciliti la connexió amb els nostres fills.
  • Ens ha agradat venir perquè a les botigues hi ha tants jocs que no saps mai quin comprar i si t’agradarà. I en aquest espai hem trobat jocs nous que ens han agradat molt i ens els hem comprat per jugar a casa. Si no hagués estat per aquest espai no haguéssim descobert com de divertit és jugar tots junts.

Documentació relacionada:
Connexió Canal Taronja 27 de juny 2024

Comparteix