Acollida d’emergència (actualització)

1473

L’alberg de Can Roviralta acull al voltant d’unes 50 persones refugiades que s’hi estaran fins al febrer. Actualment des de l’àrea d’Acció social s’estan coordinant accions de voluntariat que han començat aquest dilluns 22 de gener. Paral·lelament s’estan preparant tallers i una jornada per compartir cultura i gastronomia el diumenge 4 de febrer.

Prop d’una cinquantena de persones refugiades s’estan aquests dies a l’alberg de Can Roviralta del nostre municipi i, des d’aquest dilluns, ja han començat a fer-se accions de voluntariat amb jocs, tallers de percussió i de suport lingüístic. En aquest sentit es continua necessitant veïns i veïnes interessades en donar un cop de mà de forma altruista. Per col·laborar poden adreçar-se a l’Ajuntament per facilitar les seves dades de contacte o, també, a l’àrea d’Acció Social a través de Whatsapp al 638 83 67 04.

Un cop finalitzada la primera fase d’acollida on fins fa unes setmanes quedava una vintena de dones d’origen senegalès i gambià, van arribar 50 persones que seran a l’alberg de Can Roviralta fins a finals de febrer. En aquest primer tram de l’acollida es va fer una crida per recollir roba d’abric i calçat.
.

Recordem que el passat 2 de novembre va tenir lloc una sessió informativa per explicar el programa d’acollida humanitària d’emergència de persones migrants provinents de les Canàries a l’alberg de Can Roviralta amb una primera arribada d’una cinquantena de dones en torns diferents. Això va mobilitzar treballadors temporals (integradors, conserges, cuiners, etc) per donar cobertura a les seves necessitats. En aquest sentit s’espera que, més endavant, es puguin programar altres accions per tal que el veïnat interessat pugui col·laborar en tasques de voluntariat.
.
Els Hostalets de Pierola és un dels municipis que participa en l’acollida humanitària d’emergència amb origen a Canàries que gestiona la Comissió d’Ajuda al Refugiat a Catalunya. S’han reservat 50 places i es preveu que les persones allotjades, majoritàriament de Gàmbia i el Senegal, s’hi estiguin al voltant d’un mes des del moment que arriben.

L’acte de presentació del dijous 2 de novembre va comptar amb la presència de l’alcalde Gerard Parcerisas, de la regidora d’Acció Social Amparo Treig i del 1r tinent d’alcalde Dani Vendrell, i va tenir la intervenció de la responsable territorial de la Comissió d’Ajuda al Refugiat a Catalunya, Anna Figueras, qui va donar explicacions de tot el procés i va respondre les preguntes del públic assistent.

Documentació relacionada:
Cartell ‘Sessió informativa – Acollida humanitària’

Comparteix