Acollida d’emergència

814

Després de la sessió informativa del passat dijous per explicar com serà el programa d’acollida humanitària d’emergència de persones migrants provinents de les Canàries a l’alberg de Can Roviralta, la Comissió d’Ajuda al Refugiat a Catalunya fa una crida per aportar calçat que es pot deixar a les oficines municipals. 

Per aquest divendres 10 de novembre està prevista l’arribada d’un primer grup de 27 dones refugiades a l’alberg de Can Roviralta que es completarà amb 23 persones més al llarg de la setmana vinent. De moment ja s’han incorporat els treballadors temporals (integradors, conserges, cuiners, etc) per donar cobertura a les necessitats que es presentin mentre que la gerent de la Regió Sanitària del Penedès, l’hostaletenca Irene Abad, ja ha informat als centres de salut de Piera i Igualada sobre l’arribada d’aquestes persones.
.

Per altra banda, des de l’àrea d’Acció social de l’Ajuntament s’està coordinant la recepció de material i lliurament a l’organització que ho gestiona. De moment, es va fer una crida per recollir roba d’hivern i calçat ja finalitzada. S’espera que, més endavant, es puguin programar altres accions per tal que el veïnat interessat pugui col·laborar en tasques de voluntariat.

Recordem que els Hostalets de Pierola és un dels municipis que participa en l’acollida humanitària d’emergència amb origen a Canàries que gestiona la Comissió d’Ajuda al Refugiat a Catalunya. S’han reservat 50 places i es preveu que les persones allotjades, majoritàriament de Gàmbia i el Senegal, s’hi estaran al voltant d’un mes des del moment que arribin.

L’acte de presentació del passat dijous 2 de novembre va comptar amb la presència de l’alcalde Gerard Parcerisas, de la regidora d’Acció Social Amparo Treig i del 1r tinent d’alcalde Dani Vendrell, i va tenir la intervenció de la responsable territorial de la Comissió d’Ajuda al Refugiat a Catalunya, Anna Figueras, qui va donar explicacions de tot el procés i va respondre les preguntes del públic assistent.

Documentació relacionada:
Cartell ‘Sessió informativa – Acollida humanitària’

Comparteix