Es restableix el servei de l’aigua al nucli urbà

889

Les tasques per resoldre la incidència que afectava el dipòsit de distribució que dona servei al nucli urbà s’han donat per acabades. Treballadors de la Brigada Municipal han reparat la fuita localitzada aquest migdia que se suma a la solució aplicada la nit anterior per augmentar l’entrada d’aigua al dipòsit.

Entrada la matinada d’aquest divendres s’ha aconseguit detectar inicialment la incidència que ha deixat el dipòsit del nucli urbà amb una capacitat molt baixa. Amb l’entrada d’aigua habitual recuperada, ja s’estava omplint el dipòsit amb normalitat.

Tot i que semblava que l’actuació resolia la situació, aquest matí s’ha vist que la capacitat del dipòsit no es recuperava al ritme habitual, la qual cosa provocava que continuessin algunes disfuncions en el cabal i pressió en la seva distribució al nucli urbà. El percentatge de capacitat no superava el 4%.

L’equip de la brigada de l’Ajuntament i de l’empresa municipal Hoserpi SL han treballat en dues línies: portar aigua amb cisternes per garantir l’aigua a tot el nucli i, per altra banda, esbrinar on podia haver-hi una fuita prou important que provoqués la no remuntada del dipòsit.

Un cop acotada i localitzada, s’han pogut fer les tasques de reparació. Ha calgut tancar la sortida del dipòsit durant unes hores però, un cop arreglat, s’ha restablert el servei. A les 18.30, amb tota la xarxa funcionant, el percentatge del dipòsit que dona servei al nucli urbà ja rondava gairebé el 30%.

Per altra banda, durant la jornada també s’ha habilitat un camió cisterna a la cruïlla dels carrers Aureli Roviralta-Ronda Ponent per al proveïment d’aigua als habitatges d’aquest sector que ha estat, especialment, afectat.

Es dona per tancada una incidència complicada després de 48 hores amb inestabilitat a la xarxa i amb el neguit de no trobar-ne la causa fins al final. Una actuació que ha mobilitzat la Brigada Municipal, totes les àrees de l’empresa municipal Hoserpi SL, diversos camions cisterna que han aportat 600 metres cúbics per garantir el servei i una excavadora per ajudar en la localització i la reparació de la fuita.

Comparteix