Gairebé 300.000 euros extres en ajudes

2275

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va aprovar un seguit de mesures econòmiques per a la recuperació coincidint amb l’avançament de la desescalada de la crisi de la Covid-19. Es tracta de dues partides de 90.000 i de 190.000 que miraran de pal·liar la baixada d’ingressos en l’àmbit comercial i social.

En el ple del passat dijous 21 de maig es va donar llum verda al paquet d’ajudes de concessió directa que atorga l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola als veïns que han vist agreujada la seva situació econòmica al llarg de la crisi sanitària provocada pel SARS-CoV2. Una modificació del pressupost d’aquest 2020 permetrà destinar-hi un total de 280.000 euros.

La primera mesura és d’Acció Social amb 90.000 euros que van destinats a persones que es trobin afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o pel cessament no motivat per la finalització de contracte. L’ajuda anirà entre els 400 i els 600 euros per persona segons el cas.

Per altra banda, des de l’àrea de Treball i Ocupació l’administració local destina 190.000 euros a persones físiques o jurídiques (autònoms-empreses) legalment constituïdes que portin a terme activitats afectades pel tancament d’establiments o que hagin sofert una reducció de la seva facturació durant l’estat d’alarma d’almenys un 65%. L’import màxim de la subvenció, en aquest cas, serà de 1.500 euros.

Podeu consultar les bases a l’apartat d’anuncis oficials prement aquí. El termini per presentar les sol·licituds és del 12 al 26 de juny, ambdues dates incloses.

Aquestes mesures van ser acordades i aprovades pels tres grups amb representació a l’Ajuntament dels Hostalets: ERC, Junts i Sumem. Tal com es pot veure en la imatge, aquests imports s’afegeixen a la resta de partides de Serveis Socials, material sanitari i de protecció o suport a la campanya #JoEmCorono, entre altres, que s’han assumit prèviament.

Comparteix