L’Ajuntament optarà a les subvencions del PUOSC

1034

El passat dijous, en nom de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Jordi Parcerisas, va acudir a la presentació del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2020-2024 que la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va presentar a Vilafranca.

Es tracta doncs d’una línia de subvencions segons la qual, com va explicar Budó, el Govern torna a tenir una eina de cooperació en inversió local amb el territori. Per a la consellera, aquest pla permet a la Generalitat «compartir, col·laborar i cooperar amb aquelles inversions que són necessàries en l’àmbit local» i, d’aquesta manera «garantir l’equilibri territorial, la dinamització dels municipis i la millora de la qualitat de vida de la gent».

Per aquest motiu hi ha una partida específica destinada als ajuntaments de pobles de menys de 5.000 habitants. A la demarcació del Penedès poden optar al PUOSC 72 municipis, 3 Consells Comarcals i 25 municipis més de l’Anoia, entre els quals hi ha Els Hostalets de Pierola. El Pla està dotat amb 250 milions d’euros i garanteix un mínim per a cada ens sol·licitant. L’alcalde de Vilafranca i delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, va recordar que l’última convocatòria de PUOSC es va presentar l’any 2008 i va destacar que després de dues legislatures es recupera una eina que ajuda al finançament dels ajuntaments.

El Govern ha previst un calendari extens per poder sol·licitar el PUOSC. Es donarà de termini fins al 15 de novembre per presentar sol·licituds i fins al 5 d’abril del 2020 per presentar esmenes, valoració, comissió tècniques o informes d’altres departaments. Abans del mes de maig es portarà a la comissió local de cooperació i la resolució i la seva publicació al DOGC serà al voltant del 25 de maig de l’any que ve.

Comparteix