La situació de sequera millora a alerta

66

Amb la publicació al DOGC, aquest divendres els Hostalets de Pierola és un dels municipis que recula de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta per sequera. L’aixecament de mesures implica que el límit del consum diari augmenti de 230 a 250 litres per habitant i que es relaxin les restriccions d’aigua en usos que impliquin reg.

La situació per sequera millora gràcies a les pluges dels darrers mesos i al desglaç de la neu que han fet créixer els embassaments de forma molt important. Amb la fase d’alerta ara es permet disposar d’una dotació d’aigua per habitant i dia de 250 litres. Altres mesures d’estalvi que es relaxen són les següents:

  • Reducció de la dotació de reg agrícola en un 25% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades (en excepcionalitat era del 40%).
  • Reducció del 10% dels consums d’aigua en usos ramaders (en excepcionalitat era del 30%).
  • Reducció del 5% dels consums d’aigua dels usuaris industrials (en excepcionalitat era del 15%).
  • Reducció del consum d’aigua en els usos recreatius (5% en usos assimilables a urbans i 30% en reg).
  • Ja no està prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat. Sí que s’estableix una reducció de les dotacions per a reg de parcs i jardins i la prohibició d’omplir fonts ornamentals i llacs artificials. També es permet la neteja –pública– de carrers amb mànegues d’aigua, però amb el mínim consum possible.
  • Ja no està prohibit el reg de gespa.
  • Es relaxen les restriccions per omplir piscines, tot i que segueix havent-hi limitacions.

Informació relacionada:
Notícia CCMA
Semàfor groc – Escenari d’alerta (Generalitat de Catalunya)

Comparteix