Nou concert dels Amics de la Música: ‘Passió Lírica’

1065

L’associació Amics de la Música dels Hostalets de Pierola presenta un nou concert per aquest diumenge, 15 d’octubre. Es tracta de ‘Passió Lírica’.

L’espectacle anirà a càrrec de Beatrice Jiménez-Marconi, soprano, Albert Deprius, tenor i Alan Branch, al piano, que interpretaran àries i duets d’òpera i sarsuela.

Beatrice Jiménez-Marconi, soprano

Nascuda a Barcelona, ​​llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, ​​va iniciar els seus estudis musicals amb la flauta dolça. Paral·lelament va estudiar cant amb Isabel Aragón i Ferran Gimeno. Va estudiar a Roma amb la soprano Barbara Lazotti. Va seguir la seva formació amb la professora Matilda Pinkas, catedràtica del Conservatori Superior de Música de Sofia (Bulgària). Va ser membre del «Taller d’Estudis Medievals» (TEM) i del cor de cambra Fòrum Vocal. Ha col·laborat en diverses produccions amb el Cor del Gran Teatre del Liceu de Barcelona (Aida, L’Enfant et els sortilèges, Don Carlo).

Ha assistit a Master classes de: Raquel Pierotti, Jaume Aragall, Enriqueta Tarrés, Montserrat Caballé, Bonaldo Gialotti i formació en el CNIPAL Marseille (França) i Consultancy & School of Arts de Londres (Anglaterra).

Finalista en el X Concurs de Cant Manuel Ausensi 2007. 3r premi del 4t Concurs de cant Germans Pla 2007. Guanyadora del 1r premi del 16 Concurs Josep Mirabent i Magrans juny de 2008.

Realitza habitualment recitals d’òpera i sarsuela així com participa en oratoris i música sacra, havent actuat en sales com: Teatre Principal de Menorca, Teatre García Lorca de Getafe, 42 Festival Dimitra de Tessalonika (Grècia), Palau de la Música Catalana, Teatre Líric Nacional de Cuba, Scola Pontifícia de Roma, Teatre Romea amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, Gran Teatre del Liceu de Barcelona entre d’altres.

Guanyar el Concurs Mirna Lacambra li va permetre accedir a l’Escola d’Òpera de Sabadell en la producció de Manon. Ha interpretat els papers de Francina (Cançó d’amor i de guerra), Sagrario (La rosa del safrà), Carlota (Legió d’Honor), Marina (Marina) segona dama i Pamina (Die Zauberflöte), Flordigi (Cosí fan tutte) , Nella (Gianni Schicchi), Adina (L’Elisir d’amore), Micaela (Carmen), Musetta (La Bohème). Actua habitualment en la temporada del Gran Teatre del Liceu de Barcelona: 2007/08 Diari d’un desaparegut de L. Jannacek sota la direcció del mestre Josep Pons i escena de La Fura dels Baus; 2008/09 Salomé de R. Strauss sota la direcció de Michael Boder i escena Guy Joosten; 2009/10 El Jugador de S. Prokofiev sota la direcció d’Aleksandr Anissimov; i en 2010/11 Ariane et -barbe-blue de P. Dukas.

Albert Deprius. Tenor.

Nascut a Pineda de Mar. Començà els estudis de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i després va continuar amb Enriqueta Tarrés, Francesca Roig i Eduard Giménez. El 2002 obté el Grau Superior de Cant amb una Menció Honorífica.

Ha ampliat la seva formació vocal a les classes magistrals impartides per Montserrat Caballé, Carme Bustamante, Francesca Roig, Annabella Rossi, Pedro Lavirgen, Jaume Aragall, Dalmau González, Joseph Talia, Francisco Ortiz, Enrique Viana, Vicenç Sardinero, Rolando Panerai, Kurt Widmer i Bonaldo Giaiotti.

El 2003 va obtenir el primer premi al millor intèrpret de cant i segon premi en el VI Festival de Músics Joves de Catalunya i el 2004 el primer premi en el XVI Concurs Internacional de cant F. Cileà a Reggio di Calabria (Itàlia).

Ha realitzat recitals lírics, operes i sarsueles a diversos auditoris i teatres de Catalunya, Espanya, França i Itàlia: El seu repertori inclou obres com La Bohème, La Traviata, Rigoletto, Lucia di Lammermoor, Il Signor Bruschino, La Favorita, Tosca, Madama Butterfly i altres. També inclou lied, oratori i sarsuela.

Alan Branch, piano

Neix a Crayford (Anglaterra). Inicià els seus estudis musicals als 5 anys. Als 10 ja entrà al Royal College of Music de Londres. Posteriorment entra a la Guildhall School de Londres amb els mestres: Yu Chun Yee, Joan Havill, Geoffrey Parsons i Graham Johnson. També ha realitzat estudis amb Paul Schilhawsky al Mozarteum de Salzburg, becat pel govern austríac. Acompanya a la BBC per primera vegada el 1978 i des de 1985 es dedica a la música de cambra i al repertori vocal.

Realitza la seva tasca pedagògica com a professor de piano i d’acompanyament a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

1a PART

ÀRIA DE LA LLUNA / RUSALKA – A. DVORÁK

LAMENTO DI FEDERICO / L’ARLESIANA –  F. CILEÀ

UN DI FELICE ETEREA  / LA TRAVIATA  –   G. VERDI

OH MIO BABBINO CARO –  GIANNI SCHICCHI G. PUCCINI

E LUCEVAN LE STELLE / TOSCA  –  G. PUCCINI

CARO ELISIR SEI MIO / L’ELISIR D’AMORE – G. DONIZETTI

 2a PART

NO PUEDE SER LA TABERNERA DEL PUERTO – P. SOROZÁBAL

CANCIóN DE ROSINA LA CANCIÓN DEL OLVIDO – J. SERRANO

COMPRENDE LO GRAVE EL DÚO DE LA AFRICANA – M. FERNÁNDEZ CABALLERO

DÉU MEU SENYOR LEGIÓ D´HONOR – R. MARTÍNEZ VALLS

PIRINEU CANÇÓ D’AMOR I DE GUERRA – R. MARTÍNEZ VALLS

PER TU FRANCINA MEVA CANÇÓ D’AMOR I DE GUERRA – R. MARTÍNEZ VALLS

Comparteix