Més d’un miler d’incidències a l’App

886

L’apartat de foto-incidència de l’aplicació municipal dels Hostalets de Pierola tanca l’any 2021 amb 1.014 consultes ateses, la gran majoria sobre episodis de mala olor de l’abocador o l’Ecoparc, avisos de funcionament irregular o mal estat a la via pública i altres qüestions administratives i seguretat ciutadana que han arribat a través d’aquest canal.

El febrer del 2020 es va implementar l’App municipal, una eina que, mica en mica, s’ha anat convertint en un dels principals vincles de contacte entre administració i veïnat dels Hostalets. El seu ús s’ha fet popular per consultar notícies, l’agenda i d’enllaç per fer reserves dels actes que es fan al poble amb Entràpolis (EP). En temps de pandèmia aquest ha estat una peça clau d’accés que ha donat més seguretat i previsió.

Destacar també la importància de tenir l’aplicació amb les notificacions obertes ja que, des del departament de Comunicació, s’utilitza per enviar informacions puntuals d’interès general a tots els dispositius que la tenen intall. Aquest 2021 s’ha arribat a la xifra de 994 enviaments simultanis i un total de 58 notificacions.

I un dels apartats més consultats també ha estat el de foto-incidència que ha rebut un total de 1.008 sol·licituds, amb més d’un 60% que han servit per registrar episodis de mala olor de l’abocador o l’Ecoparc, seguides per avisos sobre mal estat, neteja o revisió de mobiliari de la via pública amb un registre de gairebé dos centenars de casos. Altres consultes administratives i sobre seguretat i convivència també s’han resolt a través d’aquest canal.

Un dels principals avantatges d’utilitzar l’App per fer aquest tipus de notificacions és que permet adjuntar una fotografia i geolocalitzar la incidència. De fet, la popularització del seu ús fa que 1 cop per setmana, des de l’àrea d’Obres i Serveis en coordinació amb la brigada municipal se’n faci un seguiment exhaustiu de totes i cadascuna de les que tenen relació directa amb aquest departament.

Dades de l’apartat Foto-incidència de l’App municipal 2021
Total de consultes: 1.014

Abocador i Ecoparc 4

Ha estat la més utilitzada amb 691 notificacions, la gran majoria del terme dels Hostalets de Pierola, però també amb alguna de puntual de veïns de Masquefa, Esparreguera o Collbató que l’han fet servir sabent que s’envia còpia a l’empresa que s’encarrega de verificar els episodis de mala olor. Tot i que es preveu que hi haurà una aplicació específica més endavant, s’ha convertit en el registre principal de seguiment en jornades que la pudor de l’abocador o l’Ecoparc provoca molèsties.

Via pública
Mobiliari trencat, neteja d’espais, reposició en punts de llum de tot el terme o vehicles mal aparcats han estat alguns dels 180 avisos que han arribat en aquesta secció al llarg de l’any.

Seguretat i convivència
En aquest cas s’han registrat 45 notificacions relacionades amb sorolls, tinença d’animals i altres casos relacionats en aquest àmbit.

Altres incidències
La resta de notificacions arriben en la selecció de les pestanyes Administrativa (per fer consultes de funcionament), altres temporals com la utilitzada com Propostes de civisme per a la creació de l’ordenança o, simplement, Altres on s’acostumen a tractar aspectes més concrets i personals.

 

 

Comparteix