Atorgada la llicència per ampliar l’abocador

1522

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha atorgat la llicència municipal d’obres per a la construcció de les cel·les 12, 13 i 14 de l’abocador de Can Mata a l’empresa Ferrovial. Amb aquesta resolució finalitza la tramitació administrativa iniciada el 2015 i que allarga la vida útil, aproximadament, fins al 2025. El govern municipal ja ha expressat que qualsevol ampliació futura passarà per una consulta.

El passat 23 d’octubre la junta de Govern Local  va aprovar l’atorgament de la llicència d’obres per a la construcció de les cel·les 12, 13 i 14 del dipòsit controlat de Can Mata. Aquest tràmit és un acte reglat, és a dir, que l’actual equip de govern no el pot denegar, perquè la sol·licitud s’ajusta a l’ordenament i planejament urbanístic vigent.

Tenint en compte les entrades de residus de l’any passat, s’estima que la instal·lació tingui una vida útil de 5 anys més. L’equip de govern actual ha fet públic que qualsevol ampliació, més enllà del 2025, haurà de passar per una consulta amb els veïns del municipi.

Amb aquesta llicència, l’empresa adjudicatària ha abonat una taxa de 403.243 euros a l’Ajuntament. Els ingressos anuals en concepte d’explotació de l’abocador i l’Ecoparc 4 rondaran els 3,5 milions d’euros.

Comparteix