Autoprotecció i suport vital al Punt Jove

902

El passat divendres 14 de juny, el Punt Jove va organitzar un taller formatiu per als joves majors de 15 anys sobre l’autoprotecció, el suport vital bàsic i l’ús de desfibril·lador en el marc de l’agenda PJ+15.

El taller va durar 4 hores s’impartia des de l’empresa Contrafoc amb l’objectiu de dotar als joves de les eines i els recursos necessaris per identificar una situació d’emergència i saber com actuar, així com entendre i aplicar el concepte de prevenció. També era una bona oportunitat per afegir formacions curriculars, ja que alguns dels joves, en un període breu de temps podran començar a treballar.

Pel que fa als continguts es va explicar de forma teòrica i també amb activitats pràctiques, on els joves van poder aprendre les tècniques amb diferents tipologies de víctimes i situacions.

Continguts que es van treballar van ser:

– Introducció i cultura de l’autoprotecció (conceptes de perill, autoprotecció i prevenció)
– Situacions d’emergències més freqüents i maneig adequat.
– PAS Protegir, Avisar i Socórrer.
– RCP (ressuscitació Cardiopulmonar)
– OVACE (Obstrucció de la Via Aèria per Cos Estrany)
– Demostració de desfibril·lador Externa Automatitzada (DEA)

Des del Punt Jove es va poder veure un interès especial i una implicació total. Alguns dels joves declaraven: «Ha sigut un taller realment interessant, tot i que esperem no trobar-nos en situacions d’aquestes, ens sentim preparades i ara ja sabríem com actuar».

Comparteix