Avancen els projectes d’urbanisme

552
Malgrat la situació de confinament, des del departament d’Urbanisme es continuen concretant els diferents projectes, alguns d’ells iniciats en el mandat anterior. Aprofitant les hores de teletreball d’aquests dies s’ha avançat, especialment, en la gestió dels aspectes més administratius. Us expliquem quines són les obres principals que s’han d’executar al nostre municipi en els pròxims mesos.
.
Des del departament d’Urbanisme, encapçalat pel regidor Jordi Parcerisas, s’ha fet un recull dels principals projectes diferenciats entre els cabdals i altres obres menors.
.
Institut-escola: L’arquitecte encarregat de redactar l’avantprojecte, Lluís Giménez Mateu (qui va ser redactor del projecte de l’escola), ja ha fet entrega del seu treball on es presenten 6 propostes de creixement de l’actual edifici de l’escola. Mentre s’ultimen els aspectes tècnics, en breu s’escollirà l’opció que combini millor els criteris constructius i pedagògics. La licitació del projecte executiu podria estar llesta aquest mateix estiu.
.
Portada d’aigua a Can Rovira de l’Estela: Al llarg dels pròxims dies se signarà el contracte entre l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola i l’empresa guanyadora del concurs (Constructora de Calaf SL). Això permetrà l’execució d’aquesta obra de forma imminent i que estigui enllestida, si es compleixen els terminis previstos, a finals del pròxim setembre.
.
Polígon de Mas d’en Pi: A punt de tancar-se l’expedient per modificar les normes subsidiàries que han de definir la vialitat dels nous accessos a l’A2. Resolt aquest tràmit es podrà acordar amb el Servei Territorial d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya els percentatges d’equipaments i serveis tècnics de l’interior del Pla Especial de Mas d’en Pi. Una gestió imprescindible per acabar d’urbanitzar aquest àmbit.
.
Vial a Piera: Important acord entre els departaments dels dos municipis (Els Hostalets de Pierola i Piera) en coordinació amb la Diputació de Barcelona que passa a finançar una part del projecte i centralitza, amb ànim d’agilitzar el procediment, la gestió d’aquesta obra. S’espera que, si les condicions ho permeten, al llarg del que queda d’any s’hagi redactat el projecte executiu per començar les obres al voltant de la segona meitat de l’any que ve.
.
Pel que fa a les obres menors, actualment s’està treballant en la redacció dels plecs per a la contractació de l’asfaltat de la costa de Can Dalmases (en conveni amb Collbató) per millorar l’accés de Serra Alta amb Collbató que accedeix a l’A2. En els pròxims dies es restaurarà la coberta lateral de l’edifici de l’antic escorxador. Previst també per aquest any, la portada d’aigües a can Fontimarc amb la canalització des de la xarxa municipal des de Can Fosalba. Imminent instal·lació d’un passamà al carrer Antoni Gaudí en el tram conegut com la costa del Pau Vidal. Degut al mal estat constructiu de l’antic Ajuntament (edifici del rellotge) s’ha procedit a l’apuntalament amb l’objectiu de rehabilitar-ne l’espai. S’està acabant de definir el projecte d’urbanització dels carrer Escorxador que permetrà dignificar la zona oriental del parc de Cal Ponsa.
.
Un dels projectes importants que també estan sobre la taula, actualment aturat per l’episodi d’estat d’alarma, és la redefinició de la zona esportiva de l’antiga piscina que inclou el pavelló. S’està a l’espera de la prospecció d’un tècnic de la Diputació de Barcelona per definir les possibilitats de l’entorn.
Comparteix