Neix el Ball de Diables dels Hostalets

1350

Cap de setmana il·lusionant per l’àrea de Tradicions amb la presentació del Ball de Diables dels Hostalets sota l’apadrinament de les colles de Piera i Sant Pere de Ribes. Una exposició a la Torre del Sr. Enric explicava els orígens, l’evolució d’un dels pilars de la cultura popular catalana i com arriba als Hostalets.

El diumenge 11 d’octubre va tenir lloc la presentació del Ball de Diables dels Hostalets a la plaça dels Països Catalans. Un acte festiu que s’havia previst per la Festa Major, finalment cancel·lada, i que va comptar amb l’apadrinament del Ball de Diables de Sant Pere de Ribes i del grup de Diables de Piera.

En la seva presentació, la nova colla hostaletenca va oferir uns versos marcats per la sàtira i l’humor on va relacionar els 7 pecats capitals amb els titulars de les regidories del govern municipal. Una cremada individual i col·lectiva van tancar una estrena molt celebrada.

Paral·lelament a aquest acte, també es va oferir una exposició explicativa del projecte al llarg del cap de setmana en una mostra on s’explicava l’origen del ball de Diables, evolució i s’hi podia veure elements del nou grup dels Hostalets de Pierola.

Comparteix