Horari dels bars i consum de tabac en espais públics

1490
Tal i com estableix la resolució de la Generalitat de Catalunya, des d’aquest 18 d’agost es limita l’horari de tancament de bars a la 1 de la matinada i es prohibeix el consum de tabac sempre que no es pugui mantenir la distància de dos metres entre persones. El document també recorda la recomanació de minimitzar les reunions socials fora de l’àmbit de convivència.
.
La consellera de Salut, Alba Vergés, en el marc de la darrera reunió del PROCICAT, va signar diumenge la resolució que inclou noves mesures extraordinàries per controlar la COVID-19. D’entre aquestes mesures destaquen l’horari de tancament de bars i restaurants a la 1.00 de la matinada, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00.00 hores, així com la limitació de fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui garantir la distància de seguretat de 2 metres. La norma entra en vigor el 18 d’agost coincidint amb la publicació en el DOGC.
.
Mitjançant aquesta resolució, s’aprova la declaració d’actuacions coordinades en salut pública, entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat, per respondre davant la situació especial de risc derivada de l’increment de casos positius per COVID-19, manifesta des del 14 d’agost de 2020.
.
Sobre la prohibició de fumar a l’aire liure, si no hi ha prou distància interpersonal de seguretat, la resolució contempla que la limitació s’aplicarà tant al consum de tabac com al de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats.
.
La resolució també recorda a la ciutadania la recomanació de limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable, així com també que aquestes trobades socials siguin d’un màxim de 10 persones.
Comparteix