Biosphere, sostenibilitat turística

465

L’Ajuntament, el CRIP i l’alberg de Can Roviralta reben el segell que certifica les bones pràctiques en empreses i serveis turístics i que va implementar la Diputació de Barcelona l’any 2017. Les instal·lacions municipals formen part del mig miler d’empreses reconegudes a la província de Barcelona.  

La Certificació Biosphere és una iniciativa sorgida gràcies a l’Instituto de Turismo Responsable (ITR). Es tracta d’un segell de reconeixement internacional que certifica les bones pràctiques d’aquelles empreses i serveis turístics les quals compten amb la certificació. Sota els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, el Certificat BIOSPHERE facilita, a aquelles empreses que s’adhereixen al compromís, les directrius, plans de millora, tallers, formació i un servei personalitzat per poder portar a terme les accions i bones practiques que requereix el compromís.

La Diputació de Barcelona va implementar l’any 2017 la certificació de turisme sostenible Biosphere a través de 3 marques turístiques: Costa de Barcelona, Paisatges de Barcelona i Pirineus de Barcelona, iniciatives que han donat pas a la conscienciació i la reivindicació de la sostenibilitat com a uns dels pilars dintre de l’activitat turística.

La província de Barcelona ha estat pionera en promoure el programa «Compromís per la Sostenibilitat Turística Comarques Biosphere» que recull una relació de bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i el seu reconeixement a través d’una certificació, pel desenvolupament del turisme sostenible des d’una perspectiva integral i el treball col·lectiu.

El projecte està liderat per la Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç de Barcelona i reconeix les bones pràctiques empresarials que, alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, tenen en compte la lluita contra el canvi climàtic, el medi ambient, el retorn social, les pràctiques econòmiques i l’entorn cultural en el qual es troben.

Actualment hi participen més de 500 empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona, i més de 300 empreses de la ciutat de Barcelona.

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, el Centre de Recuperació i Interpretació Paleontològica (CRIP) i l’Alberg de Can Roviralta gràcies especialment a la tasca tècnica de  Bea Fernández, Judit Llopart i Sílvia Guitart respectivament, han aconseguit, enguany, aquesta distinció.

Més informació: 
premsa.cambrabcn.org

Comparteix