Nou concert dels Amics de la Música: Polifònica de Vilafranca

1671

El proper diumenge, 12 de juny a les 19.00 els Amics de la Música dels Hostalets de Pierola organitzen un nou concert amb la coral Polifònica de Vilafranca, que oferirà un concert a l’Auditori de Cal Figueres dels Hostalets de Pierola. Les entrades es posaran a la venda el mateix dia del concert al preu de 6 €

 

POLIFÒNICA DE VILAFRANCA

Entitat coral nascuda l’any 1947 a Vilafranca del Penedès amb el nom de Cor Nadalenc i amb la finalitat inicial de cantar per les festes de Nadal. Des d’aleshores la seva activitat ha estat ininterrompuda i ha ampliat progressivament els seus objectius i repertori, que avui comprèn centenars d’obres dels més diversos estils de música coral. L’entitat ha estat dirigida successivament per Maria-Rosa Juncosa, Manel Cervera i Josep-Anton Huguet. Xavier Cervera n’ha estat el director des del 1974 fins al 2010. Des d’alesores, David Hernàndez Urpí, és el director titular, amb Eduard Vila i Perarnau com a director adjunt fins l’any passat, i amb Marc Díaz, director assistent en l’actualitat.

La Polifònica de Vilafranca ha actuat arreu de Catalunya i a nombrosos països europeus, i ha col·laborat sovint amb prestigioses orquestres, directors, cors i solistes; en els dos darrers anys per exemple: Orquestra Barroca Catalana i Orquestra Simfònica del Vallès; Josep Vila Casañas i Rubén Gimeno; Orfeó Català i Cor Amics de l’Òpera Sabadell; Marta Matheu, Anna Alàs, David Alegret, Jordi Domènech i Pau Bordas, entre altres.

Ha participat en múltiples festivals i cicles de concerts, i ha realitzat diversos enregistraments, l’últim dels quals ha estat un CD amb la versió completa de l’obra de teatre líric La Santa Espina, d’Enric Morera i Àngel Guimerà.

Dins les interpretacions més destacades realitzades els dos últims anys, cal assenyalar: Psalm 42 Wie der Hirsch scrhreit, de F. Mendelssohn, Vesperæ et Antiphonæ Beatæ Mariæ Virgine, de Joan Cererols, Messe de Requiem, d’André Campra, Passió segons sant Joan de J.S. Bach, una selecció de cors d’òpera i altres (Beethoven, Bizet. Borodin, Orff, Verdi) I l’esmentada obra lírica La Santa Espina. També ha interpretat altres tipus de música, com un concert de pop rock i un medley rock català, així com diverses obres de compositors contemporanis, com Bernat Vivancos o John Tavener.

La Polifònica de Vilafranca és membre fundador de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) i està integrada per una cinquantena de cantaires, amb caràcter totalment amateur.

P R O G R A M A

Polifonia europea

SENYOR SANT JORDI (text: Salvador Espriu) Francesc Vila (1922-2011)

THOU KNOWEST, LORD Henry Purcell (1659-1695)

SOMMARPSALM Waldemar Åhlén (1894-1982)

Polifonia religiosa contemporània

UBI CARITAS Ola Gjeilo (n.1978)

TOTA PULCHRA ES “ “

THE LAMB John Tavener (1944-2013)

MOTHER OF GOD, HERE I STAND “ “

AVE MARIA Franz Xaver Biebl (1906-2001)

ELI, ELI! György Bárdos (1905-1991)

II

Cançons marineres

SENSE VENT (Tradicional escandinava) Gerhard Deutschmann (n. 1933)

BARQUEJANT (Havanera) Josep Bastons (n. 1927)

BALADA D’EN LUCAS (Havanera) J.Ll. Ortega Monasterio (1918-2004)

EL CANÓ DE PALAMÓS (Havanera) “ “ “

MARINADA (Sardana) Antoni Pérez Moya (1884-1964)

Cançons catalanes

MUNTANYES REGALADES Harm.: Josep Sancho Marraco (1879-1960)

EN PERE GALLERÍ Harm.: Eduard Vila i Perarnau (n. 1984)

BAIXANT DE LA FONT DEL GAT Harm.:Ramon Noguera (1937-2016)

AUBADA Miquel Tortell (1802-1868) / Joan M Thomàs (1896-1966)

 

Comparteix