Concert de Joves Intèrprets als Hostalets de Pierola

920

El pròxim concert organitzat pels ‘Amics de la Música’ tindrà lloc el 27 de maig amb joves intèrprets de Piera i Els Hostalets de Pierola.

En la primera part i d’Alexandre Amorós Korotkov (Sasha), nen prodigi de deu anys, guanyador de diversos premis nacionals i internacionals, en la segona, tots ells amb acompanyament de piano.

Un dels objectius principals del CEM Cal Maristany és fer arribar la seva tasca a tots els ciutadans dels Hostalets de Pierola. Per aquest motiu aquest any s’han establert col·laboracions amb diverses entitats locals com la dels Amics de la Música dels Hostalets de Pierola.

Una prova d’aquesta col·laboració és la participació activa en un taller didàctic dins d’un dels concerts programats per l’associació amb uns resultats més que positius.

En aquesta ocasió, les dues entitats han treballat de forma conjunta per oferir aquest concert de joves intèrprets, on podrem veure la feina desenvolupada per alguns dels nostres alumnes que ja mostren una evident vocació i solvència respecte la interpretació musical.

Alexandre Amorós Korotkov ‘Sasha’, 10 anys, és estudiant de violí amb el mestre Josep Ma Ferrando i piano amb la mestra Mar Martori; 1r curs de grau professional (d’ambdós instruments), al Conservatori de Vila-seca. Començà a estudiar el violí abans dels 3 anys, amb la reconeguda professora polonesa resident a Tarragona, Ivona Burzynska. Posteriorment, continuà els estudis a l’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira de Montblanc, amb el mestre Josep Ma Manresa, pel que fa el violí; començant als 5 anys els estudis de piano amb la mestra Montse Homs.

El passat curs 2016-2017 va treure la nota més alta en l’examen de pas de grau. Actualment també és 2n. concertino de l’Orquestra Corelli, dirigida pel mestre Quim Miracle, i composta per joves d’entre 12 i 16 anys.

El curs 2015-2016 va guanyar el 1r Premi de la categoria d’infants fins a 8 anys, en el Concurs de Violí de la Ciutat Comtal organitzat per l’Escola de Música Sant Gregori. En la segona edició de l’esmentat concurs, el mes de maig de 2017 guanyà el 3er. premi en la categoria de 9 a 11 anys. Prèviament havia estat guardonat amb el Gran Premi del Concurs Internacional a Distància, de la ciutat de Moscou, en la categoria d’instruments de corda, violí en aquest cas, concurs en el que hi prenen part nens i nenes d’arreu del món. El passat mes de març, obtingué el 1er. premi de composició del 1er. curs de grau professional al Conservatori de Vila-seca.

En la seva presentació a Hostalets de Pierola, acompanyat al piano pel mestre Marc Torres, ens oferirà un tast de la seva infantil, però excel·lent mestria ja reconeguda a molts indrets del nostre país.

Comparteix