Consells de seguretat sobre les llars de foc

1240

Amb l’arribada de la tardor i la proximitat de l’hivern és temps de començar a preparar els sistemes de calefacció de les nostres cases, incloses les llars de foc.

Per a tots els que viuen en cases que tenen llar de foc, el Departament d’Interior i els Bombers comparteixen aquestes recomanacions:

Consells de manteniment

La neteja

Hem de poder comprovar, netejar, escurar els conductes i recuperar-ne el sutge, que podria acabar cremant o danyant els conductes, seguint les instruccions del fabricant. Almenys, cal fer-ho un cop per temporada en cas d’ús habitual de la llar de foc. Calen estris i raspalls adequats i no s’han d’utilitzar productes químics de neteja que no siguin recomanats pel fabricant.

La xemeneia, que no perdi fum

La xemeneia no ha de tenir cap forat. El fum és tòxic i, a més, pel forat es pot acabar calant foc sobre materials combustibles que hi hagi prop del conducte.

La llar sense encendre durant molt de temps

Si fa diverses temporades que no hem encès la llar de foc, l’haurem de fer revisar per
personal especialitzat i determinar que no hi ha obstruccions ni fuita de fum al conducte.

La protecció contra incendis

Si volem augmentar la nostra seguretat, podem instal·lar un detector d’incendis i de monòxid de carboni, i disposar d’un extintor portàtil per al cas d’incendi. Cal saber com fer ús de l’extintor en aquest cas.

Podeu seguir tots aquests consells descarregant-vos el següent document o llegint-lo aquí:

Comparteix