«La consulta Jove», un nou servei del Consell Comarcal

920
El Consell Comarcal de l’Anoia impulsa «La consulta Jove», un nou servei gratuït d’assessorament i acompanyament emocional per a joves també dels Hostalets de Pierola. Aquest recurs permet compartir preocupacions, dubtes sobre sexualitat i relacions, gestió de conflictes i emocions o adquirir habilitats personals i socials per afrontar els reptes que planteja la vida.

El Consell Comarcal de l’Anoia posa en funcionament aquesta tardor «La consulta Jove», un nou servei gratuït de l’Oficina Jove per assessorar i acompanyar emocionalment a joves de la comarca. La consellera de Joventut i LGTBI del Consell Comarcal, Carme González, explica que «aquesta iniciativa parteix de la detecció d’una necessitat de serveis i recursos d’acompanyament, amb una base emocional, dirigit als i les joves de la comarca. I d’aquí neix aquest nou espai on compartir preocupacions, dubtes sobre sexualitat i relacions, gestió de conflictes i emocions, on adquirir habilitats personals i socials per afrontar la vida. Està liderat per una psicòloga, que orienta i dona eines per millorar el benestar i les relacions amb les persones de l’entorn».

«La consulta Jove» obre els matins de dimecres i divendres, de 9 a 13h, i les tardes de dilluns, dimarts i dijous, de 16 a 19h. Per fer una trobada presencial cal demanar cita prèvia al 621 251 732. I també es pot demanar una atenció telefònica, adreçant la consulta per Whatsapp al mateix número de telèfon o enviant un correu electrònic a laconsultajove@anoiajove.cat.

Aquest servei començarà oferint un taller d’habilitats personals en format presencial anomenat «Atreveix-te», on s’obrirà debat sobre diferents temes i es resoldran dubtes. La finalitat principal d’aquest nou servei és ajudar els i les joves a conèixer-se, a estimar-se, a crear vincles saludables, a guanyar seguretat i a poder afrontar les situacions complexes en el món actual.

De què es tracta?
Us presentem, amb molta il·lusió, un nou servei d’acompanyament emocional per a joves! Aquesta iniciativa neix de la detecció de necessitats de suport emocional del jovent per part de referents juvenils dels municipis de l’Anoia. Ser jove no és fàcil, i en un moment de crisi sanitària, econòmica i social com el que estem, encara menys.
Sota el nom de “La Consulta Jove” s’inicia un projecte amb els objectius següents:
 1. Oferir un servei personalitzat, confidencial i gratuït d’assessoria de salut posant especial èmfasis en l’acompanyament emocional  de les persones joves de l’Anoia.
 2. Sensibilitzar a les persones joves sobre hàbits i conductes saludables per a millorar el benestar.
 3. Oferir i facilitar un espai de diàleg amb les famílies.
 4. Oferir nous tallers i xerrades als centres educatius i  als equipaments juvenils en l’àmbit de promoció de la salut, incidint en l’educació emocional.

Quins temes es poden tractar?
Les professionals resoldran dubtes sobre:

 • Salut i benestar emocional
 • Consum responsable
 • Gènere, identitat i sexualitat
 • Violències i conflictes
 • Habilitats per la vida; comunicació, autoestima, empatia,..
 • Relacions d’amistat, parella, família,…
 • Processos de pèrdua i dol
 • Tècniques de gestió  i afrontament de situacions complexes
Qualsevol dubte pot arribar a «La Consulta Jove» i la referent oferirà l’acompanyament necessari.
Horaris d’atenció:
Matins: Dimecres i divendres de 9h a 13h
Tardes: Dilluns, dimarts i dijous de 16h a 19h
Consultes per WhatsApp o trucada a 621251732 
Consultes per correu a laconsultajove@anoiajove.cat
Per a una sessió presencial: demanar cita prèvia
Comparteix