Dia Internacional de les persones cooperants

475

La commemoració anual del Dia de les Persones Cooperants, cada 8 de setembre, ofereix un marc idoni per al reconeixement públic dels actors de la cooperació internacional, i del conjunt de la ciutadania, a la imprescindible tasca que milers de persones fan a favor de la millora de les condicions de les poblacions més desafavorides.

Un projecte universal d’igualtat, llibertat i justícia centrat en les persones i que exigeix ​​una mirada global, integral i inclusiva amb la premissa de no deixar ningú enrere. Per això és imprescindible continuar comptant amb la solidaritat i el compromís de les persones cooperants. També és vital que el conjunt de les administracions públiques hi donin suport, facilitant i millorant les seves condicions laborals, ja que moltes vegades desenvolupen la seva activitat en situacions de risc per a les seves vides.

El nostre municipi compta amb vàries iniciatives i, enguany, volem destacar el cas de l’hostaletenca Eulàlia Millaret Lorés que acumula una llarga experiència sobre el terreny en projectes de voluntariat que l’han portat a camps de persones refugiades a Grècia en diferents ocasions els darrers anys. A continuació podeu recuperar una intervenció de fa 9 mesos a Canal Taronja on ens explica la seva experiència:

Per implicar-nos conscientment també hi ha iniciatives que podem fer sense necessitat de traslladar-nos a un altre país. És el cas de Casa Terra, una organització de suport a projectes transformadors d’arreu del món que treballa amb la voluntat d’esdevenir un espai respectuós de cooperació responsable, horitzontal, ètic i alternatiu. Des de Casa Terra s’acompanyen entitats que lluiten per la justícia global, l’ecologisme, la cultura comunitària, l’economia social i solidària i els drets humans.

Enllaços relacionats:
https://casa-terra.org/
Intervenció Eulàlia Millaret a Canal Taronja

Comparteix