Celebració del Corpus als Hostalets

729

El cap de setmana del 10 i 11 de juny s’ha celebrat la festa de Corpus amb la confecció de tres catifes ambientades en el rellotge de sol de Canaletes, els 5 anys dels bastoners i una conjunta amb la resta de balls populars. La cerimònia religiosa, trepitjada i cercavila amb el Pau de Foc, gegants i capgrossos van tancar l’edició d’enguany.

Nova celebració de la festa de Corpus, recuperada recentment, amb la confecció de tres catifes al carrer Església que va comptar amb la implicació de veïns i veïnes dels Hostalets de Pierola.

Després de la preparació de les flors dissabte al vespre, el diumenge al matí es van començar a preparar les tres catifes d’aquesta edició: Una institucional inspirada en el rellotge de sol de Canaletes, una segona commemorativa dels 5 anys del grup dels bastoners dels Hostalets de Pierola i una tercera on s’hi podia llegir els noms de la resta de balls populars: cercolets, panderos i pastorets.

Malgrat la inestabilitat meteorològica, la jornada va transcórrer amb total normalitat i el temps va aguantar. El mateix diumenge a la tarda, després de poder gaudir de l’exposició de les catifes al llarg del dia, va tenir lloc la cerimònia religiosa, la trepitjada de flors i la cercavila fins a la plaça de Cal Figueres amb la participació del Pau de Foc, els capgrossos dels Hostalets de Pierola, els grallers de Teler i els gegants de Piera.

 

Comparteix