Celebració del Corpus

167

Coincidint amb el primer cap de setmana de juny, els Hostalets de Pierola celebra la festa de Corpus amb la confecció de catifes com a reclam principal. Però també cerimònia religiosa, trepitjada i cercavila amb el Pau de Foc, gegants i grallers de Súria en una edició especial per la celebració del cinquè aniversari de dos dels grups populars.

Tot i la pluja caiguda, el dissabte 1 de juny es va poder fer la preparació de la flor i marcar  bona part del carrer Església on es van preveure tres grans catifes: dues de commemoració dels 5 anys dels grups populars dels Pastorets, dels Cercolets i una de principal just davant de l’església.

El diumenge, ja des de primera hora, van començar les confeccions de les catifes i que, al migdia,ja es va poder gaudir de l’exposició acabada. A la tarda va tenir lloc la celebració religiosa de Corpus i, a continuació, la trepitjada amb la participació del Pau de Foc i els gegants i grallers de Súria que van participar de la cercavila fins a la plaça Cal Figueres amb ballada final. Excepcionalment, enguany els Cercolets també van ballar per celebrar els 5 anys des de la seva creació.

La festa del Corpus als Hostalets de Pierola està organitzada per l’àrea de Tradicions i l’Agrupació de Balls Populars amb el suport de la Generalitat de Catalunya. La confecció de les catifes, com la resta de propostes, va comptar amb el voluntariat de veïns i veïnes de totes les edats del poble, sense les quals, aquesta celebració no seria possible. Un agraïment que l’Ajuntament vol fer extensiu també a la Parròquia i a l’Agrupació de Ball Populars.

Documentació relacionada:
Recull fotogràfic Corpus 2024
Cartell Corpus 2024.pdf

 

Comparteix