Crònica de la Lliga Catalana 2016 d’escacs

1326

Un cop acabada la Lliga Catalana d’escacs 2016 – antigament coneguda com el Campionat de Catalunya per Equips – toca fer balanç. Aquest es pot resumir com a molt satisfactori. El Club d’Escacs Casal Català Els Hostalets de Pierola ha acabat en 6a posició en la classificació final de Segona Provincial i ha pogut mantenir categoria, cosa que no és gens fàcil per raó als pocs efectius disponibles i al conseqüent fet d’haver de gestionar un equip en quadre cada diumenge. Però s’ha fet. I amb un immaculat compromís i ambició per part de tots.

Amb unes baixes de 3 dels 4 caps de llista – que són fora temporalment – i  d’altres més novells, l’equip encarava afeblit el torneig respecte els anys anteriors. Per això es va decidir adaptar la categoria a l’equip de sis jugadors i voluntàriament baixar de Primera a Segona Provincial. El resultat és que durant aquests tres mesos de joc els jugadors han pogut enfrontar-se a rivals d’un nivell similar i superior, guanyar experiència i gaudir de partides que han resultat molt ajustades i enriquidores.

escacsAquest èxit col·lectiu evidentment té noms i cognoms i no ens podem estalviar d’anomenar-los. Com a taulell numero u teníem en Joan, el trenca-gel que ha fet avançar el vaixell hostaletenc en totes les rondes que ha jugat i del qual figura un ple de victòries. En Manolo enguany no ha pogut jugar tant, però ha pogut demostrar el seu joc rocós i atrevit en les seves disputades partides. En Samuel, el més jove de l’equip, ha assumit el paper de capità com el més veterà i ha estat clau per la cohesió i entrega de l’equip diumenge rere diumenge. Amb uns rivals d’altura ha pogut signar la meitat dels punts, fet meritori i que esperem que el motivi per participar en els propers torneigs i nous camps de batalla escaquístics. En Xavi ha estat un fix a l’alineació i ha donat dos punts molt valuosos per l’adveniment de l’equip. Les seves apostes atrevides i picants als taulells ens recorden els gols olímpics o les cistelles victorioses des de mig camp. En Dani també ha estat un dels fixos de l’equip, ha donat una victòria i ha contribuït a la gran sintonia entre l’equip. Esperem que aprofiti l’embranzida per apuntar-se a tornejos i continuar la seva progressió. I a la rereguarda tenim en Luis, sempre atent a les necessitats de l’equip i gran contribuent a l’última victòria hostaletenca en el torneig.

A tots moltes gràcies pel joc, la feina, la companyonia i l’èxit en aquesta edició. A vosaltres de mantenir l’evolució i construir sobre tot allò guanyat setmana rere setmana.

Comparteix