Un hostaletenc al Barça de Xavi

147

Dissabte passat, el jove de 17 anys Ilias Akhomach va saltar a la gespa del Camp Nou com a titular en la primera alineació de Xavi com a tècnic del Barça. Un fet que va revolucionar les xarxes i els carrers dels Hostalets de Pierola en veure com aquell nen que fa uns anys defensava els colors hostaletencs, ara feia història.

Divendres a la tarda sonava que l’exjugador Xavi Hernández convocaria Ilias Akhomach en el primer partit com a tècnic del Barça. Ni més ni menys que contra l’Espanyol. L’alegria es va instal·lar, encara més, als Hostalets de Pierola quan minuts abans del partit es va confirmar que Ilias seria titular i ocuparia la banda dreta de l’atac.

El jugador, nascut als Hostalets de Pierola, va deixar detalls de la seva categoria en una primera part on el conjunt de l’equip va mostrar-se agressiu i amb una actitud competitiva per endur-se els tres punts. Un petit repertori de centres, recuperacions i alguna ocasió van formar part d’un jugador amb moltes coses per demostrar i que ja ha rebut elogis des de molts sectors.

Ilias Akhomach, actualment amb 17 anys, va tenir els seus primers contactes amb una pilota als carrers del nostre municipi. Amb 4 anys va formar part del CF Hostalets i va rebre formació en els equips base locals. Però ràpidament va despuntar i el Barça va decidir fitxar-lo on va jugar inicialment dos anys. En aquest temps la seva família es va instal·lar a Martorell, on resideix actualment. Un cop finalitzat el primer contracte, Akhomach va jugar un any al Manresa amb una temporada explosiva i on, en acabar, va rebre propostes d’altres equips com el Real Madrid. Però el seu cor culé va fer que el club blaugrana el pogués repescar on ha anat pujant de categories fins a ser un dels jugadors més destacables del Barça B.

Amb el debut de dissabte, Ilias inicia una nova etapa com a professional i amb ell, la gent del poble que l’ha vist des de petit i els bons amics que té als Hostalets de Pierola esperen que arribin grans èxits però, sobretot, el major desig és seguir veient com el talent d’aquell nen segueix gaudint al màxim fent allò que més li agrada.

Comparteix