Trencant barreres i creant oportunitats

379

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’àrea d’Acció social de l’Ajuntament va organitzar una jornada transformadora d’accessibilitat i turisme inclusiu amb activitats a l’auditori Cal Figueres per treballar la sensibilització a la inclusió i l’accessibilitat universal a través d’experiències immersives.
.
La jornada del 3 de desembre va obrir una nova mirada cap a com tractem i com vivim d’una manera més inclusiva en tots els sentits on els assistents es van posar a la pell dels qui tenen aquestes discapacitats i van poder experimentar el que senten. També hi va haver espai per reflexionar sobre la promoció a l’autonomia personal, l’accessibilitat i com ens afecta a la nostra vida diària i també a l’hora de viatjar gràcies, especialment, al testimoni el psicòleg sanitari Daniel Gómez.

La proposta va comptar amb la participació de l’entitat local Diverslets que també van muntar una parada amb productes i aperitiu i van gaudir de la música i ball dels pierencs Joan Cases i Ot Ribas.

Per altra banda, destacar que es van crear unes dinàmiques participatives per experimentar la gestió davant la falta d’algun sentit i què necessitem de les persones que ens envoltem. També es va poder descobrir com els petits gestos i maneres de fer poden ajudar a veure el món diferent als que tenen discapacitats i com tots ho podem viure per fer del nostre entorn un espai millor per a tothom.

Documentació relacionada:
Vídeo xerrada i experiència immersiva
Vídeo XXSS
Cartell de la jornada

Comparteix