Presentació de l’E-bike Tour Anoia

459

El passat divendres 18 de març es va fer la presentació d’una iniciativa esportiva no competitiva que permet descobrir el patrimoni de la comarca, endinsar-se en els seus paisatges i gaudir de la seva gastronomia. L’E-bike Tour Anoia recorrerà els camins de la comarca el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig.

Els amants de la bicicleta elèctrica o convencional tenen una cita els dies 30 d’abril i 1 de maig a l’E-bike Tour Anoia, una iniciativa esportiva no competitiva i de promoció turística que els portarà a recórrer els indrets naturals i patrimonials més simbòlics de la comarca i els farà gaudir de la seva millor gastronomia.

La primera etapa, dissabte, sortirà del Parc Central d’Igualada a partir de les 9h. Hi haurà esmorzar al Bruc, amb pa amb tomàquet, embotits, vins i oli del Bruc. El dinar serà als Hostalets de Pierola, on també es podran carregar les bateries de les bicicletes elèctriques, i l’arribada serà novament a Igualada, amb una degustació de productes de l’Anoia gentilesa d’Igualada Comerç i la sectorial de Turisme de la Unió Empresarial de l’Anoia. També hi haurà música en viu.

L’endemà, diumenge, se sortirà també del Parc Central d’Igualada a partir de les 8.30h, hi haurà esmorzar al castell de la Pobla de Claramunt i, a l’arribada a la capital de la comarca, s’oferirà un vermut final a tots els participants.

Divendres 18 de març es va fer la presentació al parc de Cal Ponsa amb la presència dels consellers de Turisme i d’Esports del Consell Comarcal, Dani Gutiérrez i Rafael Galván, del regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè, l’alcalde de la Pobla de Claramunt, Toni Mabras, l’alcalde dels Hostalets de Pierola, Gerard Parcerisas, la regidora de Turisme, Iolanda Gallardo i els regidors i consellers també hostaletencs, Carme Zaragoza i Jordi Parcerisas.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Dani Gutiérrez, va destacar que la importància de convertir l’Anoia en una e-bike land, referència en l’àmbit català, tot seguint l’estratègia del territori basada en el turisme sostenible i especialitzada en el segment slow tourism. Una proposta que se suma a les Vies Blaves del riu Anoia, liderada per la Diputació de Barcelona, que ja comença a ser una realitat. A través de l’ebike i d’altres projectes farà que aquelles persones que arribin a la comarca seguint el riu Anoia facin ús de la nostra xarxa de camins i de la infraestructura associada a la bicicleta elèctrica, per arribar als nombrosos municipis i punts d’interès de la nostra comarca. També va recordarque la comarca disposa d’una completa xarxa d’allotjaments turístics que es pot trobar al web anoiaturisme.cat.

L’E-bike Tour Anoia l’impulsen el Consell Comarcal de l’Anoia i els Ajuntaments d’Igualada, el Bruc, la Pobla de Claramunt i els Hostalets de Pierola, amb la col·laboració d’Anoia Turisme. És una forma activa, dinàmica i original de viure la vida a l’aire lliure, una proposta d’activitat no competitiva amb bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica, que posa en valor el patrimoni, la natura i la gastronomia del territori.

Les inscripcions, per a una etapa o per totes dues, es poden efectuar al web ebiketour.es. També s’ofereix la possibilitat de llogar bicicletes per participar-hi.

Comparteix