El Cor Infantil de la Unió proposa un espectacle per a tota la família

1250

El Cor Infantil Amics de a Unió, dirigit per Josep Vila Jover i acompanyat al piano per Josep Surinyac, presenten un seguit de peces de Josep Vila Casañas, amb lletra de Miquel Desclot, escrites per a cor de veus blanques. La coreògrafa Sol Picó ha estat l’encarregada de posar en escena aquest repertori buscant una nova i original forma de presentar-lo al públic.

Peces que ja formen part del repertori de la majoria de cors d’infants del nostre país, so-naran en aquest concert que pretén ser un homenatge a Josep Vila Casañas, una figura clau en la història del cant coral al nostre país.

El repertori d’aquest concert, a més, és una mostra del contingut del disc que s’enregistrarà  amb tot el catàleg de composicions per a cor de veus blanques de Josep Vila Casañas.

Neix el 1996 amb l’Escola de Música creada dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Dirigit per Josep Vila i Jover des de la seva formació, aquest cor de veus blanques destaca per la qualitat, l’eclecticisme i la singularitat de les seves produccions.

Ha participat en nombrosos festivals internacionals i ha estat premiat en nombrosos certàmens i concursos. Entre els premis més recents destaquen la Silver Rose Bowl del concurs de la UER Let the Peoples Sing! i el doble premi obtingut al 59 Certamen d’Havaneres de Torrevella (tots dos l’any 2013). També cal destacar el segon premi al Certamen Coral de Tolosa l’any 2010.

El cor produeix diversos espectacles cada temporada i participa també a produccions externes. Entre els projectes propis destaca V-E-U-S! un espectacle multidisciplinar que s’ha representat ja més de 30 vegades des de 2012, i els projectes educatius que porta a terme regularment. Pel que fa a produccions de tercers, el cor ha participat en òperes del Gran Teatre del Liceu (Tosca, Cavalleria Rusticana, Pagliacci i Der Rosenkavalier); va participar en el concert de la Simfonia dels Mil, de Gustav Mahler, en motiu del 70 aniversari de l’OBC i en la Passió segons Sant Mateu dirigida per Jordi Savall. El Cor Infantil Amics de la Unió ha actuat en els principals escenaris del país (L’Auditori, Palau de la Música, Gran Teatre del Liceu, Festival de Música Antiga dels Pirineus, Festival de Peralada, Festival de Cap Roig) acompanyat de formacions com l’Orquestra de Cambra de Granollers, l’Orquestra Camera Musicae, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’OBC, o la Capella Reial de Catalunya.

Ha publicat diversos discs, el més recent dels quals és Un Conte de Nadal,  d’Albert Guinovart, amb l’Orquestra Camera Musicae. També destaca el disc There is no rose, on es recullen els cicles de música nadalenca A Ceremony of Carols de Britten i Dancing Day, de Rutter, amb arranjaments per a percussió de Joan Vidal Llobet. Els dos discs han estat editats per La mà de Guido. Actualment el cor treballa en un disc que recollirà el catàleg de peces per a cor infantil del compositor Josep Vila Casañas.

Repertori

Aranya de sostre

Cançó del fruiter

Cançó guerrera

Cançó del pescador de llunes

La ploma de perdiu i el cirerer (popular)

Cançó de barri

Cançó de forner

Cançó de patinar

Cançó del conductor de núvols

Papallona

Peix martell

Cançó de finestra

Cançó de la sabatera

Si serà el gos o bé el gat

Comparteix