El projecte ‘Tradicions’ presenta el Cicle Orígens

760

Dins el projecte Tradicions, que es va donar a conèixer el passat mes de desembre, s’han programat un seguit d’accions entre les que hi ha el Cicle Orígens i que comença aquest divendres amb un curs sobre vestuari i elements dels nostres balls populars.

L’objectiu d’aquesta activitat és apropar les nostres tradicions a tots els veïns i veïnes dels Hostalets de Pierola amb les següents propostes:

1-. Curs de confecció de vestuari i elements de cultura popular
S’hi promourà la confecció del vestuari a través de l’experimentació i el coneixement dels teixits i els elements que formen part dels balls populars (places limitades).
Calendari: 5, 8, 15 i 26 d’abril. 3, 10, 17, 24 i 31 de maig. 7, 14, 21 i 28 de juny. 5, 12 i 19 de juliol de 2019, de 18.00 a 20.00 hores.
Lloc: Torre del Senyor Enric.
Inscripcions a la recepció de l’Ajuntament.

2-. Taller de danses de plaça
Iniciativa oberta a totes les edats on aprendrem danses col·lectives (sardanes curtes, ball del rogle, cercle circassians, etc) o danses de parella (pas doble, valsets, xotis, masurques, etc).
Calendari: 20 d’abril, 25 de maig, 9 de juny (aplec de Pierola), 25 de juliol (Festa Major) i 7 de setembre de 2019, de 21.30 a 22.30 hores.
Lloc: Plaça Dr Conde
No cal fer inscripció prèvia.

3-. Balls de plaça
Balls amb grups de música en directe per gaudir i executar les danses apreses en el Taller de danses de plaça.
Calendari: 20 d’abril, 25 de maig, 9 de juny (aplec de Pierola), 25 de juliol (Festa Major) i 7 de setembre de 2019, de 23.00 hores fins a mitjanit.
Lloc: Plaça Dr Conde
No cal fer inscripció prèvia. Els grups musicals s’anunciaran a través dels canals d’informació habituals.

4-. Conferències: El nostre patrimoni, les ermites
Activitat de caire formativa on s’explicarà l’origen i història de les ermites del nostre terme i els costums populars i vots que les envolten.
Calendari: Previsió durant els mesos d’octubre/novembre de 2019
Lloc: Sala d’actes de Cal Batista.
No cal fer inscripció prèvia.

5-. Xerrades i debats: Les tradicions catalanes
Introducció als costums i festes del calendari festiu del país a través d’experts en la matèria que exposaran els seus coneixements i on s’obrirà la participació de debats col·lectius de temàtica tradicional.
Calendari: Previsió durant els mesos de novembre/desembre de 2019.
Lloc: Sala d’actes de Cal Batista.
No cal fer inscripció prèvia.

Comparteix