Concert d’homenatge a Emili Vendrell

261

El passat dilluns 1 de maig va tenir lloc l’espectacle musical a l’auditori Cal Figueres amb l’actor Ferran Frauca, el tenor Roger Padullés i el pianista Jordi Armengol que ofereixen un recorregut per la vida del tenor català desaparegut fa més de mig segle. Un acte que va comptar amb molt bona assistència.

Proposta de qualitat coincidint amb la festivitat del primer de maig amb un espectacle homenatge a Emili Vendrell i Ibars (1883-1962) qui va ser una figura estel·lar de la cultura catalana del primer terç de segle XX. Se’l coneixia popularment com: «La veu del poble» pel seu origen obrer, «L’angelet del barri», «El cantaire de Catalunya» o també com «El Francisquito» (per l’obra que més vegades va interpretar, Doña Francisquita).

Un espectacle on l’actor Ferran Frauca encarna el famós tenor i on el punt de partida és la nit en què Vendrell canta el seu últim concert, torna a casa i fa repàs del que ha estat la seva vida fins llavors. El programa va incloure una selecció d’àries de sarsuela, òpera i altres peces que es combinaven amb apunts biogràfics dramatitzats acompanyats de fotografies. La interpretació musical, molt aplaudida també pel públic, va anar a càrrec del tenor sallentí Roger Padullés, guionista de l’obra, i el pianista Jordi Armengol.

El concert va acabar amb la cançó de L’emigrant, un tema que l’identificava plenament i que es va entonar de forma popular al seu enterrament mentre el fèretre sortia de l’església.

Més imatges prement aquí.

Comparteix