A partir d’aquest gener, l’Ajuntament s’adhereix al cicle de CineXic conjuntament amb el Casal Català. Es deixa enrere l’opció de cinema d’estrena comercial i s’aposta per un projecte on es prioritza la producció europea de qualitat en l’animació infantil i amb el doblatge en català. El canvi suposa una reducció pressupostària que també es traduirà en el preu de les entrades.
Aquest dissabte 29 de gener a les 18.15, a l’auditori Cal Figueres, arrenca un nou cicle de cinema infantil amb la projecció de la pel·lícula ‘Ernest & Celestine’. Les reserves estan disponibles a través d’Entràpolis i per l’App per només 1,5€ l’entrada. A taquilla el preu serà de 2€.
L’Ernest és un os gran amb esperit d’artista i un cor generós. Amb ell viu la Celestine, una rateta òrfena que fa temps va acollir a casa seva. Junts viuran tota mena d’aventures mentre es preparen per a l’arribada de l’hivern.
Una nova adaptació dels populars contes infantils de Gabrielle Vincent, plena d’encant i valors positius, que manté la bellesa de les il·lustracions originals.
CineXic és un programa d’impuls a la difusió de cinema infantil europeu en català arreu del territori. Té per objectiu posar en marxa un nou circuit estable d’espais i sales de projecció que aposten per fer una programació regular de cinema familiar en català i fer-ho d’una manera transversal, fent xarxa amb el circuit d’estrenes ja existents, però reforçant la presència en indrets del país on avui no hi ha una programació estable. L’objectiu és molt clar: generar nous públics i nous mercats.
Les sales i espais adherits a aquesta iniciativa podran projectar una pel·lícula al mes dirigida a un públic familiar d’entre 3 i 12 anys. Cada edició tindrà una periodicitat de gener a desembre, amb vuit títols per any. En el cas dels Hostalets de Pierola i gràcies a l’acord entre Ajuntament i el Casal Català, les projeccions es repartiran entre l’auditori Cal Figueres i la sala del teatre del Casal Català.
Aquest projecte s’emmarca dins del pla d’accions d’Òmnium Cultural a favor de la llengua i la promoció de l’ús social del català. D’aquesta manera, l’entitat sociocultural més gran d’Europa reforça el seu paper i dona continuïtat a un dels seus compromisos fundacionals.