Les Festes de la Diada rememoren el passat modernista dels Hostalets

1235

Amb les festes de l’Onze de Setembre, el X Mercat Modernista i un cap de setmana ple d’activitats acaben les propostes d’estiu coincidint amb l’inici del curs escolar.

Divendres començava un cap de setmana llarg amb l’inici del X Mercat Modernista amb l’espai amb propostes gastronòmiques, zona de food trucks, concerts i parades.

Dissabte, paral·lelament al mercat, van tenir lloc les rutes per diferents edificis modernistes amb l’hostaletenc Jordi Parcerisas i teatralització de diferents personatges amb els mestres a l’antiga escola, el Sr Enric i la seva criada a la Torre del Sr Enric o al Casal amb músics personalitzats en aquella època.

Al migdia arribava la desena baixada d’andròmines amb un descens espectacular amb la victòria d’Aleix Sarrà com el més ràpid i els ‘San Fermines’ amb la Bruna, el Daniel, l’Àgata i el Juli com els més espectaculars.

;

La pluja va aparèixer fins moments abans de l’espectacle infantil amb el viatge a la ‘Conxin Xina’ de Gil Rantataplam que va donar sentit de l’humor i somriures a grans i petits.

Cal destacar que diumenge al migdia la placeta Dr. Conde va quedar petita per seguir la Diada Castellera protagonitzada pels Moixiganguers d’Igualada i els Castellers d’Esparreguera. A la tarda va ser el torn de la Cobla Catània que van posar les sardanes en la ballada que va tenir lloc a la mateixa ubicació.

Al vespre tancava aquest espai els concerts de jazz i el grup Smooth amb un ventall de versions i bona música en un cap de setmana emmarcat en les festes de l’Onze de Setembre.

Precisament dilluns, Diada Nacional de Catalunya, va tenir lloc l’acte institucional amb el canvi de senyera i parlaments a la plaça dels Països Catalans, des d’on va tenir lloc la sortida dels autocars a la gran manifestació de Barcelona.

Acaba així un llarg cap de setmana i, amb ell, els actes d’un estiu on hi hagut multitud de propostes i activitats per a tots els públics.

Comparteix