Exemple d’integració dels joves hostaletencs

1364

Aquests dies el nostre poble acull un grup de joves a l’alberg de Can Roviralta. Es tracta de joves que migren sols, sovint infants i adolescents que han emprès un llarg viatge des dels seus països d’origen a la recerca de noves i millors oportunitats.

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va posar-se en contacte amb els responsables i usuaris del Punt Jove per proposar-los l’organització d’activitats integradores, aprofitant l’estada dels joves per aprendre d’altres realitats, fer nous amics i col·laborar en l’adaptació de joves de la seva mateixa edat al nostre entorn.

El tret de sortida d’aquesta iniciativa va tenir lloc la setmana passada, amb una xerrada-debat (Trenquem Barreres) que va comptar amb una bona resposta i que va servir per debatre sobre les particularitats dels col·lectius migrants i per aprendre i compartir aspectes com la interculturalitat i la diversitat.

Aquesta setmana, seguint en la mateixa línia, el Punt Jove ha organitzat un taller de percussió corporal, un partit de futbol i una gimcana jove per tal que, el grup de joves que ja són a l’alberg i el jovent del poble, es coneguessin. Després de l’èxit d’aquestes activitats i el bon ambient creat, les propostes continuaran els pròxims dies per augmentar el vincle entre els dos col·lectius i estimular un clima de solidaritat, amistat i aprenentatge.

Des del govern municipal es vol agrair la bona disposició i la implicació dels joves hostaletencs i es convida a tots els veïns, en general, a contribuir en allò que es pugui per tal que els joves allotjats a l’alberg de Can Roviralta tinguin una bona estada al nostre municipi.

Comparteix