Entrem en ‘Fase 1 per sequera’

611

Amb l’entrada d’aquest mes de febrer i davant l’absència de pluja i les poques reserves, els Hostalets de Pierola és un dels municipis que entra en la Fase I d’emergència per sequera conjuntament amb tres municipis més de la comarca de l’Anoia: Piera, Masquefa i el Bruc, que també veuen endurides les restriccions.

En aquesta nova fase no es poden superar els 200 litres per habitant i dia. A banda d’aquesta limitació, la fase d’emergència també implica reduir en un 80% els usos agrícoles, a la meitat els ramaders i en un 25% els industrials i recreatius. I és que aquesta fase és la més greu del pla de sequera i contempla tres estadis: en el primer es limiten els litres a 200 per persona i dia, en el segon el consum màxim és de 180 litres i en el tercer, de 160 litres, a més d’altres mesures que augmenten la restricció.

Segons fons de l’Agència Catalana de l’Aigua, el consum d’aigua del mes de desembre dels Hostalets de Pierola es va situar en 256 litres per habitant i dia. Aquesta xifra té en compte la totalitat la xarxa municipal de l’aigua, actualment força precària i amb un rendiment del 50% aproximadament. És a dir, actualment ja superem el llindar permès.
Amb dades de l’Ajuntament, i analitzant només el consum d’aigua domèstic, comercial o industrial se situa al voltant dels 117 litres per persona i dia.

En aquest sentit, coincidint amb l’inici de mes, ha finalitzat el termini de participació prèvia de la proposta d’ordenança municipal reguladora de l’ús d’aigua. Aquesta norma local ha de
regular les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i els usos de l’aigua en situació de sequera. El següent pas serà aprovar-la inicialment en la següent sessió plenària prevista per al 14 de febrer. A partir d’aquí hi haurà 30 dies hàbils d’exposició al públic. En cas que no hi hagi al·legacions s’aprovarà definitivament i, finalment, en quinze dies entrarà en vigor.

Documentació relacionada:
Restriccions en Fase 1
Web portal sequera Generalitat de Catalunya

Comparteix