Celebració de la Festa Major

5069

Els Hostalets de Pierola viu una Festa Major adaptada a les mesures sanitàries amb una bona participació i seguint els actes programats. Des del pregó, balls tradicionals, passant pel ‘Bona Gent’ de Quim Masferrer, concert de Dr. Prats, presentació del «Pau de foc», Mundial de dòmino i acabant amb havaneres.

Del dijous 22 al dilluns 26 de juliol ha tingut lloc la celebració de la Festa Major adaptada a la situació de pandèmia, després que l’any passat s’hagués anul·lat. Una edició marcada per les reserves prèvies, l’ús de mascareta i espais delimitats amb cadires i la limitació horària que no ha permès allargar els actes més enllà de dos quarts d’una de la matinada.

El primer dia arrencava amb les primeres partides del 1r Mundial de Dòmino i la inauguració de l’exposició ‘Església de Pierola, camí del mil·lenari’ que es va poder veure a la sala de Cal Batista. El pregó, a càrrec de l’escriptora hostaletenca Meritxell Cucurella-Jorba, va estrenar l’espai habilitat al carrer Anselm Clavé on es van poder veure també els primers balls populars de l’àrea de Tradicions. La nit acabava amb ‘Bona gent’ del popular actor i humorista Quim Masfarrer que va fer del públic l’autèntic protagonista de l’espectacle.

El divendres 23 de juliol va comptar amb l’activitat del Room Escape al carrer, la presentació del Pau de foc amb la limitació de no poder encendre foc per les altes temperatures i màxima alerta per incendis i, un dels plats forts d’aquest any amb el concert del grup Dr.Prats que va aconseguir fer vibrar el públic assistent.

El tercer dia de la Festa Major va començar amb la xaranga matinal del grup Zebrass, l’espectacle familiar amb «Els pirates de secà» i el concert de sardanes amb la cobla Catània – aquest cop sense poder ballar – i la parada de la secció local de l’Associació Contra el Càncer. La Zebrass Marching Band va marcar el ritme amb un repertori variat i bones versions i, per últim, tancava el dia l’Orquestra Metropol amb una posada en escena espectacular sota la carpa de la pista poliesportiva amb un concert dividit en dues parts amb temes més clàssics i altres coneguts.

La Diada de Sant Jaume va caure en diumenge i ens despertàvem amb les matinades dels grups de música de Tradicions, la missa de Festa Major amb repic de campanes i el vermut amb música tradicional als bars del nucli. A la tarda, la final del mundial de dòmino va proclamar la parella guanyadora formada per Antonio Jabalera i José Cervilla. El trenet, l’exposició «Com s’ha fet el Pau de foc» van ser unes altres propostes de la jornada abans de la gran cercavila de Festa Major amb un circuit tancat on van anar passant els grups dels cercolets, pastorets, bastoners, caps grossos, diables i gegants (cedits per la Veu de l’Anoia). El punt i final arribava amb l’espectacle de llum Fingerlight.

L’últim dia de la Festa Major, contràriament a la resta, va ser més inestable pel que fa al temps, ennuvolat, amb algun plugim i més fresca. Al matí va haver-hi activitats lúdiques per a la quitxalla. A la tarda, l’espectacle familiar «Taulell d’estiu» de la companyia deParranda i, per últim, les havaneres amb el grup l’Espingari que tancaven l’edició d’enguany després que s’hagués d’ajornar el «Fi de festa» per la decisió de no encendre foc en un moment que el país vivia episodis greus de d’incendis forestals.

L’alcalde, Gerard Parcerisas, acompanyat de la regidora de Festes, Gemma Fabrés, va concloure la Festa Major amb satisfacció i paraules d’agraïment a totes les persones que hi havien participat, tant en l’organització com en l’assistència, fent una referència especial al comportament i al civisme en un any on no s’ha pogut fer la celebració amb les condicions marcades. Per acabar va mostrar el desig, també, que l’any que ve ja es pugui viure la festa amb la màxima normalitat.

 

Comparteix