La Festa Major, en resum

6894

Del 21 al 26 de juliol, els Hostalets de Pierola va celebrar una edició marcada, només, per l’adaptació en els actes previstos inicialment amb pirotècnia. Concerts, teatre, cercavila, balls populars, conferència i un grapat de propostes que van comptar amb una molt bona participació. Tot seguit en podeu veure el resum dia a dia.

El dijous 21 d’abril va arrencar la Festa Major amb el Mundial de Dòmino, les samarretes el pregó a càrrec del Club de Patinatge, els balls tradicionals, sopar a la fresca i bingo popular.
Recull d’imatges i vídeo del pregó

El segon dia de la Festa Major va comptar amb l’Xtrem Race en una divertida prova d’obstacles, inflables i aigua al camp de futbol. A la sala de Cal Batista es va inaugurar conjunta de talent local amb treballs de Josep Millaret Valls i Jean Galeote Carbonell amb presentació dels treballs dels alumnes del curs de dibuix i pintura que es pot veure fins al 26 de juliol de 12 a 14h i de 18 a 21h. L’espectacle infantil ‘El meu amic Brutus’ omplia la placeta i la xaranga, que substituïa el correfoc, va animar el carrer abans de la nit de concerts amb Músics de Carrer i Banda Neón que tancaven la jornada.
Recull d’imatges

El dissabte 23 de juliol vam tenir la Water Party a partir de l’hora del vermut al carrer Isidre Vallès, ballada de sardanes amb la Cobla Rosaleda a la plaça Cal Figueres i concert familiar amb Visca la xerinola d’en Rikus. A la nit, concert i ball clàssic amb l’Orquestra Rosaleda a la pista poliesportiva, Guateca a l’escenari del carrer Anselm Clavé i nit de disjòqueis per als més joves a l’escenari del parc de Cal Ponsa amb molt bona resposta.
Recull d’imatges

El diumenge es va fer l’estrena pública de la gimcana «Fem poble». A la tarda va tenir lloc una participada festa de l’escuma a la placeta. El teatre amb «Ni rastre del que vam ser», amb els actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas, i la «Silent disco» van ser les altres activitats de la jornada.
Recull d’imatges

Coincidint amb la diada de Festa Major, el 25 de juliol (Sant Jaume) va arrencar amb cercavila de convit a la festa, la Missa de Festa Major, repic de campanes i vermut musical a la Torre del Sr. Enric. Una gran cercavila pels carrers amb balls populars i el ball de plaça a la nit tanquen el penúltim dia de la programació d’enguany.
Recull d’imatges

L’últim dia de la Festa Major, dimarts 26 de juliol, va comptar amb inflables d’aigua a la plaça dels Països Catalans que petits i grans van aprofitar per refrescar-se. A primera hora de la tarda es van conèixer els guanyadors del 2n Mundial de Dòmino i, més tard, l’hostaletenca Laura Valls va oferir la conferència «100 anys de la Cooperativa. Història i memòria» en un auditori de Cal Figueres ple de gom a gom i que es pot recuperar a  Youtube. Les havaneres amb el grup Baracola i rom cremat van reunir un gran nombre de veïns que van poder seguir també els clàssics. L’edició del 2022 va acabar sense castell de focs però amb una batucada espectacular que combinava ritme, llums i que va posar punt i final a les festes.
Recull d’imatges

Recordem que la situació de risc d’incendi amb l’activació del Pla Alfa en fase 3 va fer cancel·lar qualsevol activitat amb pirotècnia com el previst en el Pau de Foc, el correfoc o l’espectacle final.

 

Comparteix