Final de temporada amb l’òpera Werther

1013

La primera temporada d’òpera dels Hostalets de Pierola, organitzada per l’Associació per la Cultura dels Hostalets de Pierola arriba al seu final amb un autèntic plat fort, Werther.

La tràgica obra de Massenet arriba a la pantalla dels Hostalets de Pierola en una projecció en directe des del Royal Opera House de Londres el proper dilluns, 27 a les 20.15h a l’Auditori de Cal Figueres.

Werther és una òpera en quatre actes de Jules Massenet sobre un llibret en francès d’Édouard Blau, Paul Milliet i Georges Hartmann basat en la novel·la Els sofriments del jove Werther de Johann Wolfgang von Goethe. Va ser estrenada a la Hofoper de Viena el 16 de febrer de 1892. A Catalunya, s’estrenà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona el 29 d’abril de 1899.

Werther,considerada per molts com l’obra mestra de Massenet, és una de les òperes clau del repertori francès, encara que va néixer en alemany. Narra la història d’un amor impossible, el del poeta Werther per Charlotte, promesa a un altre home. Després del matrimoni, Charlotte l’aparta del seu costat. La desesperació per aquest amor impossible porta Werther a suïcidar-se i acaba morint a les mans de la seva estimada. La música, carregada de bellesa lírica, passió i fervor emocional, contribueix a fer que aquest sigui considerat el treball més complet del seu compositor. El mateix Massenet va dir que «en la composició de la partitura havia posat la seva ànima i la seva consciència d’artista».

 

Comparteix