Fons fotogràfic per a l’arxiu municipal

604

Aquest dimecres s’ha signat l’acord per adquirir una part important de l’arxiu del fotògraf local, Eugeni Jané. Un total de 725 imatges i negatius històrics del poble que expliquen la vida hostaletenca des de finals del segle XIX a les acaballes del XX. Una documentació de gran valor que passa ser pública i que es gestionarà des de l’arxiu municipal.

Com era la vida als Hostalets de Pierola fa més de 100 anys, com eren els carrers, les construccions, els vestits, les famílies… L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha adquirit un important banc d’imatges de l’arxiu personal del fotògraf local, Eugeni Jané, que al llarg de la seva vida ha anat alimentant gràcies a la seva passió per aquest art i al recull d’instantànies antigues.

Amb un total de 725 fotografies i negatius que van des de finals del segle XIX a, pràcticament, la totalitat del segle XX, l’arxiu municipal s’encarregarà de digitalitzar-les, recuperar totes les dades possibles i custodiar-ne el bon manteniment. S’amplia així el fons documental municipal i de consulta pública en una aposta de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola per preservar la memòria històrica.

Comparteix