Franja per prevenir incendis a Serra Alta

685

Aquest divendres 24 de desembre comencen les obres que permetran fer una franja perimetral a la urbanització de Serra Alta en un tram que encara no s’ha executat mai. L’àrea afecta les proximitat del local social i s’espera que l’actuació estigui enllestida en dues setmanes i representa una acció molt important davant les polítiques de prevenció d’incendis.

Arrenquen les tasques per a l’obertura d’una franja perimetral a Serra Alta. L’àrea d’actuació afecta els terrenys municipals al voltant del local social ‘Polideportivo’ fins al torrent dels Escrits amb una superfície total de 3,107 hectàrees i s’estima que els treballs tinguin una durada de dues setmanes.

L’empresa encarregada de dur a terme l’actuació és Talher S.A. amb un import amb IVA d’11.721,39€. La direcció de l’obra va a càrrec de l’empresa Adedma Consultoria i Serveis S.L. amb un cost de 2.246,97€. El projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona amb 10.206,52€ la qual cosa representa que l’Ajuntament només hagi d’assumir un 25% del total.

Aquestes accions són extremadament importants de cara la prevenció d’incendis forestals,  ja que ajuden a minimitzar els efectes en cas que n’hi hagi algun. Les zones de torrenteres amb  elevats pendents són espais propagadors i acceleradors dels incendis. Cal tenir en compte també que, a més a més, a Serra Alta hi viu un elevat número d’habitants per la qual cosa, encara amb més motiu, cal extremar les precaucions amb vistes a la primavera i a l’estiu.

Comparteix