Geòlegs i excursionistes omplen els Hostalets de Pierola

1187

Els Hostalets de Pierola celebra el Dia Internacional de la Geologia a Catalunya amb una activitat que crida a visitants d’arreu del país.

Diumenge 13 de maig va tenir lloc la primera experiència sota la terme de ‘Geolodia’ amb l’excursió guiada per geòlegs a l’entorn dels Hostalets de Pierola per entendre i descobrir com era en el passat i les característiques que el fan determinant en el procés de fossilització.

Es tractava d’una iniciativa de divulgació de la geologia d’àmbit estatal que consisteix en una excursió de camp guiada per geòlegs. Aquestes sortides se celebren de manera simultània, són gratuïtes i obertes al públic en general.

L’objectiu és que la gent entengui i valori la geologia i l’impacte en la societat i en els plans d’estudis. El Geolodia està coordinat per la Societat Geològica d’Espanya en col·laboració amb altres entitats (AEPECT, IGME), Geoparcs, universitats, patrocinadors i altres entitats.

L’itinerari escollit als Hostalets de Pierola és un recorregut de 7,5 km de dificultat baixa que porta els participants a entendre el món on va viure el Pierolapithecus catalaunicus ara fa 12 milions d’anys.

Podeu veure més imatges prement aquí.

Comparteix