S’inicien les sessions del grup de suport a persones cuidadores no professionals

352

Aquest dimarts es va donar inici el cicle de sessions del Grup de suport emocional i d’ajuda mútua (GSAM) que ofereix acompanyament i assessorament psicològic a persones cuidadores no professionals.

Aquest és un recurs que s’ofereix a través de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona i els recursos humans de l’entitat proveïdora Grupo ABD Asociación Bienestar y Desarrollo.

El GSAM és un espai de relació, suport psicològic, intercanvi d’experiències i ajuda mútua entre persones que tenen cura d’altres persones que es troben en situació de dependència.

L’objectiu no és oferir formació, sinó millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores i, indirectament, la de les persones de les que tenen cura. Connectar amb d’altres persones cuidadores, evita la sobrecàrrega emocional i física de la cura, redueix el sentiment de soledat i aporta eines per gestionar millor l’estrès que comporta fer-se càrrec d’una persona amb dependència.

A la sessió inaugural van assistir-hi les treballadores socials de l’Ajuntament Anna Abad i Antònia Paco, l’Antònia López, directora del Centre i de l’oficina de la Gent Gran dels Hostalets, així com el regidor de Gent Gran, Dani Vendrell.

El GSAM es farà els dimarts a la tarda de 16:00 a 17:30h, al centre i oficina de la Gent Gran, tindrà una durada de 10 sessions i finalitzarà el 19 de desembre.

Comparteix