Els Hostalets viu uns dies intensos amb les ‘Festes de la Diada’

690

Intensa activitat dels darrers dies als Hostalets de Pierola amb el Sopar de Germanor i les ‘Festes de la Diada’.

El cap de setmana va començar el divendres, 7 de setembre del vespre amb el sopar de germanor organitzat per l’associació hostaletenca Salam (Pau), que va reunir unes dues-centes persones en el sopar celebrat a la plaça de les Oliveres. Com cada any, un menú especial –amb amanida de pasta, xai a la brasa, te i assortit de pastes dolces- i un gran ambient van donar caliu a una proposta que acosta cultures del nostre municipi.

Dissabte, i ja dins el programa dels actes de l’Onze de Setembre, va tenir lloc la baixada d’andròmines. Finalment van ser 4 participants els que van donar l’espectacle sobretot en la baixada conjunta i la nova modalitat de baixada marxa enrere que van crear força expectació i somriures.

A la tarda, el teatre familiar amb ‘Mare Terra’ de la companyia Príncep Totilau va deixar bocabadats els espectadors amb la posada en escena d’una història basada en el somni d’un nen i els fets més significatius de la història de la ciència. Mentre que a la nit, la representació dirigida a un públic adult va acostar la companyia Terra Teatre a l’auditori de Cal Figueres per oferir l’obra ‘Els darrers dies de la República‘ basada en els textos de l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili en el moment que entra l’ofensiva de l’exèrcit franquista a Catalunya durant la segona part dels anys 30 del segle XX.

Diumenge, 9 de setembre, durant el migdia va tenir lloc els espectaculars castells protagonitzats pels Moixiganguers d’Igualada, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Lleida que van omplir el carrer davant de la Placeta d’emoció i sentiment per fer possible torres humanes de gran complexitat.

A la tarda, i després d’un breu ruixat, les sardanes van tancar la jornada amb la Cobla Catània i els veïns que van voler participar en aquesta trobada per ballar la dansa tradicional catalana.

Per últim, la Diada Nacional de Catalunya als Hostalets de Pierola va estar protagonitzada per dos actes tradicionals en els darrers anys. D’una banda la caminada fins a Pierola amb esmorzar -sota l’organització de la secció local del grup d’ERC- i per l’altra l’acte institucional a la plaça dels Països Catalans amb parlaments i la pujada de la senyera, així com la sortida dels autocars que es dirigien a la manifestació multitudinària direcció a la Diagonal de Barcelona.

Comparteix