Els Hostalets de Pierola celebra el Mercat Modernista i la Diada

1137

La commemoració de l’Onze de Setembre i celebració del 9è Mercat Modernista omplen els carrers dels Hostalets de Pierola de gom a gom i activitats el darrer cap de setmana. 

El Mercat Modernista que es va obrir dissabte al matí va comptar amb les tradicionals parades d’artesans, tallers i la presència del Grup de Dames Modernistes que ambientaven els carrers cèntrics i la placeta del municipi. Amb tot això, les principals activitats van tenir lloc dissabte amb la 9a Baixada d’andròmines al carrer Catalunya on, un any més, l’AC Baldrich va posar la màgia i el bon humor en les baixades i alguns veïns van mostrar la destresa i creativitat en la construcció i posada en escena en els seus bòlids.

A la tarda, el conta contes amb Ulldistret, els jocs de cucanya i el concert de jazz van animar els passejants d’un mercat que, cada any, ofereix més possibilitats. A la nit, les versions de la banda barcelonina La Central va captivar al públic amb una excel·lent interpretació de cançons molt conegudes i seguides.

Diumenge, coincidint amb la Diada Nacional, el Mercat Modernista es va combinar amb actes més institucionals i de caràcter simbòlic. Al matí, la caminada popular i esmorzar a Pierola, els castells dels Moixiganguers d’Igualada i els Sagals d’Osona, la renovació de la senyera a la plaça dels Països Catalans i la sortida cap a la manifestació a Berga en van ser una bona mostra. A la tarda, una ballada amb la cobla Mar i Cel posaven, pràcticament, punt i final a un cap de setmana on, Els Hostalets de Pierola, s’ha convertit en un gran aparador del modernisme i la cultura del país.

Però aquest estiu intens encara tindrà espai per seguir gaudint de més propostes, com és el cas de la ‘Festa de la Verema’ que se celebrarà aquest cap de setmana del 17 i 18 de setembre.

diada-2016-serra-altaLa urbanització de Serra Alta també va commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Els veïns es van trobar al “Poli” per gaudir d’una actuació castellera amb els Falcons de Piera i posteriorment es van enlairar globus amb els colors de la Senyera.

 

 

Imatges del cap de setmana de la Diada.

Comparteix