Els Hostalets de Pierola, porta de la trobada d’especialistes en turisme a l’Anoia.

2777

El passat dijous 31 de març, les principals institucions de promoció turística de Catalunya van visitar l’Anoia i van conèixer de primera mà les propostes turístiques a l’entorn de la paleontologia que ofereix els Hostalets de Pierola.

En el marc d’una Fam Trip, trobada d’especialistes en turisme per conèixer la comarca organitzada pel Consell Comarcal i Anoia Turisme, les principals institucions de promoció turística de Catalunya van visitar el CRIP i van conèixer els principals productes turístics que ofereix el municipi.

Els representants de l’Agència Catalana de Turisme, Barcelona és Més, Barcelona Turisme i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural van ser acollits per l’equip tècnic del CRIP i la regidora de turisme de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, Carme Zaragoza.

La trobada va consistir en una visita guiada a l’exposició «Els Hostalets de Pierola, una finestra al Miocè» que exposa les claus per entendre la importància paleontològica mundial dels jaciments del municipi on també van accedir a les instal·lacions dedicades a la formació i especialització en restauració paleontològica. Posteriorment, els tècnics municipals van exposar l’estratègia turística del municipi i els diferents productes turístics desenvolupats, posant l’èmfasi en productes familiars i associats a la paleontologia:

  • P@leo_rutes: Producte turístic d’última generació que combina tecnologia, ciència i coneixement del territori. Es tracta d’una aplicació per a dispositius mòbils que permet viatjar a 12 milions d’anys enrere i conèixer com era el territori en aquell temps i quines espècies hi vivien.
  • P@leo_CapdeSetmana: Estada de cap de setmana en règim de pensió completa que inclou l’estada a l’alberg de Can Roviralta i unes activitats familiars de temàtica paleontològica.

També van ser exposats altres productes complementaris que conformen en mix turístic dels Hostalets de Pierola: La ruta modernista (patrimoni cultural immoble), els Circuits a Peu (turisme esportiu) i els Itineraris Naturals (patrimoni natural i paisatge).

Finalment, els participants van accedir a l’alberg rural de Can Roviralta on van conèixer de primera mà les instal·lacions, les seves possibilitats i la seva importància dins l’estratègia turística del municipi.

Després d’un esmorzar amb productes de la comarca, els participants de la Fam Trip van continuar el seu viatge per la comarca i es van desplaçar fins a Capellades i la Pobla de Claramunt.

La regidoria de Turisme dels Hostalets de Pierola valora molt positivament la trobada i la regidora Carme Zaragoza va declarar: «Ha estat un plaer acollir i poder explicar de primera mà als representats de les institucions de promoció turística de Catalunya l’aposta turística dels Hostalets de Pierola. S’han endut una molt bona imatge de la feina que fem al nostre poble i estem segurs que trobarem nous camins per col·laborar, fer xarxa i ajudar a promoure l’activitat turística del nostre municipi i de tota la comarca».

Comparteix